Monarchie 2.0: zo zal het Britse koningshuis eruit zien wanneer Charles de troon bestijgt
Volledig scherm
PREMIUM
Monarchie 2.0: zo zal het Britse koningshuis eruit zien wanneer Charles de troon bestijgt © AFP

“De grondlegger van een nieuw tijdperk”: zo zal het Britse koningshuis eruit zien wanneer Charles de troon bestijgt

RoyaltyDe dood van prins Philip heeft zijn zoon, prins Charles (72), doen nadenken over de toekomst. Na meer dan zeventig jaar voorbereiding - want ja, die begon al in zijn kindertijd - nadert hij het moment van de waarheid: de dag dat hij zelf de troon zal bestijgen. Hoewel hij zijn conservatieve vader graag zag en veel respect heeft voor de traditionele waarden van zijn moeder Elizabeth (95), zal zijn monarchie er heel anders uitzien dan die van de Queen. Kleiner, efficiënter én goedkoper: dit mogen we verwachten van Charles’ ‘monarchie 2.0'. 

27 reacties

 • geert Verschelde

  8 maanden geleden
  Theoretisch heeft een koning/koningin niets te betekenen. Eigenlijk hebben ze geen beslissingsmacht, of toch ? Bij ons beslist de koning/koningin , of toch zijn influenzers, wie verkenner, pré- of volledig formateur wordt. Eigenlijk bepalen zij nog altijd voor een stuk hoe de regering er zal uit zien. Een regering die dan uiteindelijk wel macht heeft, door het grotendeels buitenspel zetten van het parlement. Is het ook niet Koning Boudewijn, die via Gheysels, het cordon ingesteld heeft ?
 • RUDY VERBEKEN

  1 jaar geleden
  Een frisse wind waait het oude stof uit Buckingham Palace langzaam weg. Ik vindt dit een zeer goede gebeurtenis.
 • germaine asselbergs

  1 jaar geleden
  Best dat Charles toch nog koning wordt. Zo hebben William en Kate nog wat tijd om van hun jonge leven en jonge kinderen te genieten. Die hebben nog tijd genoeg om koning te worden.
 • Chris Wouters

  1 jaar geleden
  @Ives VanderVelde ergens heb je gelijk met je opmerkingen over die medailles, maar sommigen hebben wel degelijk een oorlog van dichtbij gezien, zoals Harry, die gediend heeft in Afghanistan. Voor de rest is het de gewoonte dat in een land waar verschillende ordes van medailles bestaan, staatshoofden steeds de "Grootmeester" van die ordes zijn. En niet alleen bij koningshuizen, zie de Franse president; die draagt het kruis van Grootmeester in het "Légion d'honneur" (wordt doorgegeven aan opvolger
 • bart vansteenkiste

  1 jaar geleden
  moet die nu nog op die stoel gaan kruipen als hij zelf al 72 is , ik zou ze bedanken voor de diensten want voor u weet zit u zelf in uw kist. en niemand die weet wanneer het einde komt dit kan zelf al morgen zijn.
 1. VIDEO. Nieuwe beelden tonen kroonprinses Elisabeth in actie tijdens militair kamp
  Play
  Royalty
  11

  VIDEO. Nieuwe beelden tonen kroonprin­ses Elisabeth in actie tijdens militair kamp

  Tijdens het jaarlijkse zomerkamp van de Koninklijke Militaire School (KMS) werden nieuwe foto’s van kroonprinses Elisabeth (20) gemaakt. De troonopvolger neemt nog tot het einde van deze maand deel aan dit kamp in het kader van haar militaire opleiding. Op de nieuwe beelden zien we Elisabeth in ‘volle actie’ tijdens de militaire oefeningen, inclusief legeruniform en camouflageschmink.