Charles had een harde jeugd.
Volledig scherm
PREMIUM
Charles had een harde jeugd. © Getty

De eenzame erfgenaam: prins Charles had bikkelharde jeugd. “Sommige dingen heeft hij zijn ouders nooit vergeven”

RoyaltyDe Britse prins Charles (72) heeft het nooit makkelijk gehad, dat vertelde hij deze week nog maar eens in een interview. Geboren als troonopvolger van een kille moeder, gebogen onder de strenge vuist van zijn vader, en altijd de minst populaire jongen op school. Uiteindelijk werd hij weggestuurd naar een strenge militaire kostschool, waar hij zware fysieke beproevingen moest ondergaan. Een kroniek van een miserabele jeugd. “Elizabeth zag in hem altijd meer een opvolger dan een kind.” 

5 reacties

 • christianne bruyland

  2 maanden geleden
  De filmpjes van de Britse royals van vroeger tonen inderdaad dat er daar niet veel sprake was van affectie. Hooi mooi is het als men oude herinneringen naar boven haalt, waar men vreugde kan uit putten. Des te meer moet prins Charles nu ook nog eens een zoon en zijn familie missen. Ik mag er niet aan denken dat wij dat ook zouden moeten meemaken.
 • Geert Van de Moortele

  2 maanden geleden
  Door tranen bewogen schieten woorden van medeleven in deze casus te kort.
 • michel vandewiele

  2 maanden geleden
  En toch zijn er nog steeds mensen die voor de queen en Co nog staan te wuiven hopelijk ooit god forgive the queen.
 • Linda Wellekens

  2 maanden geleden
  Charles zal altijd een mokkend kindje zijn ... is zo geboren, denk ik :-D
 • willy zachel

  2 maanden geleden
  Daarom begrijp ik niet dat hij toch niet iets méér achter Harry staat ! En op zijn ouderdom kan hij toch wel een beetje wraak nemen op zijn dictator moeder zeker nu de vader eindelijk is overleden !
 1. Advocaat van prins Andrew noemt misbruikzaak “mogelijk onwettige rechtszaak”
  Royalty
  11

  Advocaat van prins Andrew noemt misbruik­zaak “mogelijk onwettige rechtszaak”

  De Britse prins Andrew (61) is van plan de bevoegdheid van een Amerikaanse rechtbank aan te vechten in de zaak van Virginia Giuffre, die zegt op 17-jarige leeftijd te zijn misbruikt door de royal. Dat meldt het Britse persbureau Reuters op basis van documenten die maandag door een advocaat van de zoon van de Queen zijn ingediend. De advocaat van prins Andrew noemt misbruikzaak ongeldig. “Dit is een ongegronde, niet-levensvatbare en mogelijk onwettige rechtszaak”.