Prinses Diana verlaat haar huis in 1980
Volledig scherm
PREMIUM
Prinses Diana verlaat haar huis in 1980 © Getty Images

De decennia van Diana (deel 1): “Het verhaal over een nachtelijk avontuurtje deed haar bijna de das om"

RoyaltyZe was één van de populairste vrouwen ter wereld, bewonderd om haar vriendelijkheid, haar stijl en haar lef. Maar prinses Diana, die precies 24 jaar geleden overleed, was ook een zeer complexe vrouw met een donker kantje. In deze reeks nemen we de belangrijkste decennia van Diana Spencer onder de loep. Beginnen doen we in de 1970's: een tijd van subtiele veranderingen voor de ‘kuise' Diana. “Toen ze in haar huwelijksgeloften niet beloofde om te gehoorzamen, was dat het begin van een nieuw tijdperk.” 

2 reacties

 • Geert Van de Moortele

  1 jaar geleden
  Had 2 gezichten,was verzot op aandacht en speelde het liefst slachtoffer en iedereen trapt erin.
 • jose lovenich

  1 jaar geleden
  Mooi om te lezen ik geniet er van
 1. Hofdame die ook meter is van prins William moet Buckingham Palace verlaten, na beschuldigingen van racisme
  Royalty

  Hofdame die ook meter is van prins William moet Buckingham Palace verlaten, na beschuldi­gin­gen van racisme

  Lady Susan Hussey (83), voormalig hofdame van Queen Elizabeth en meter van prins William, legt per direct haar functies neer. De Britse hofdame doet dat omdat ze ervan beschuldigd wordt racistisch geweest te zijn tegenover een zwarte gast tijdens een receptie op Buckingham Palace. De hofdame zou Ngozi Fulani, voorzitter van een liefdadigheidsinstelling tegen huiselijk geweld, hebben uitgevraagd over haar nationaliteit.
 2. IN BEELD. Eerste staatsbezoek van Charles is succes, mede dankzij Kate en Camilla: “Groots vertoon van koninklijke glorie”
  Royalty
  4

  IN BEELD. Eerste staatsbe­zoek van Charles is succes, mede dankzij Kate en Camilla: “Groots vertoon van koninklij­ke glorie”

  De kop is eraf: Charles III (74) zette de deuren van het koninklijk paleis open voor zijn eerste staatsbezoek als koning van de Britten. Hij ontving de Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa en diens echtgenote voor een extravagant staatsbanket. Daar maakte hij indruk met een oprechte speech over het koloniaal verleden van het land, maar ook met zijn gevoel voor humor. Aan zijn zijde een glamoureuze koningin Camilla en een stralende prinses Kate, elk met hun eigen eerbetoon aan de overleden Queen Elizabeth.