Boudewijn en Liliane.
Volledig scherm
Boudewijn en Liliane. © Photo News

Dagboeken van oud-premier werpen nieuw licht op koning Boudewijn: "Hij had geheime relatie met zijn stiefmoeder”

RoyaltyBeleefde koning Boudewijn tijdens het begin van de jaren vijftig een geheime relatie met zijn stiefmoeder, prinses Lilian? Oud-premier Achille Van Acker (1898-1975), die vier keer premier werd van België, was overtuigd van wel. Van Acker beschreef de romance in zijn dagboeken, die sinds deze week te raadplegen zijn in het Brugse rijksarchief. 

15 reacties

 • maud hallett

  3 jaar geleden
  ik geloof hier geen woord van, wie maakt hier weer geld van!! een echte schande
 • Paul Gybels

  3 jaar geleden
  Sorry, maar dit is echt wel een héél oude koe die hier uit de gracht wordt gehaald. Ik mis in dit verhaal ook de afloop, hoe het later helemaal misliep tussen Boudewijn en zijn stiefmoeder. Ook oude koek, overigens.
 • Jan D.

  3 jaar geleden
  Achiel Van Acker, net zoals andere Vlaamse en Waalse socialisten in die tijd, was een rabiate tegenstander van L III en Lilian. L III had de touwtjes nog steeds in handen en Boudewijn gedroeg zich als het schoothondje van zijn "auguste père" en stiefmoeder. Lilian was een helleveeg, dixit Robert Senelle. Wie zal het zeggen of er meer was tussen Lilian en Boudewijn ? Dat gerucht doet al zo lang de ronde en wordt stilaan een urban legend. Alle betrokkenen zijn ondertussen overleden.
 • Heimo Davidts

  3 jaar geleden
  En hoeveel politiekers en mensen die voor de staat werken( inclusief ministeries) kruipen niet op het ander geslacht? Laat die man rusten.
 • irene van impe

  3 jaar geleden
  Lilian was een mooie vrouw!
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.