Buckingham Palace heeft het eerste officiële portret van koning Charles, zijn vrouw koningin-gemalin Camilla, zijn zoon William en diens vrouw Catherine, de nieuwe prins en prinses van Wales, vrijgegeven.
Volledig scherm
Buckingham Palace heeft het eerste officiële portret van koning Charles, zijn vrouw koningin-gemalin Camilla, zijn zoon William en diens vrouw Catherine, de nieuwe prins en prinses van Wales, vrijgegeven. © AFP

Buckingham Palace geeft eerste portret vrij van Brits koningspaar met prins en prinses van Wales

Buckingham Palace heeft het eerste officiële portret van koning Charles, zijn vrouw koningin-gemalin Camilla, zijn zoon William en diens vrouw Catherine, de nieuwe prins en prinses van Wales, vrijgegeven. De foto is vorige maand gemaakt op de vooravond van de uitvaart van koningin Elizabeth.

  1. RECONSTRUCTIE. Waarom prins Harry pas uren ná overlijden van Queen Elizabeth verwittigd werd
    PREMIUM
    Royalty

    RECONSTRUC­TIE. Waarom prins Harry pas uren ná overlijden van Queen Elizabeth verwittigd werd

    De overlijdensakte van Queen Elizabeth brengt opheldering, maar roept ook nieuwe vragen op. Het document wijst uit dat ‘ouderdom’ de oorzaak was en dat Elizabeth op 8 september om 16.10 uur Belgische tijd overleed. Daarmee staat definitief vast dat alleen koning Charles (73) en prinses Anne (72) nog afscheid konden nemen. De andere familieleden kwamen te laat, maar waren wél al op de hoogte van het overlijden. Behalve dan prins Harry (38), die pas vijf minuten voor de rest van de wereld werd verwittigd. Hoe en waarom kon dat gebeuren?