De Royal Yacht HMY Britannia die van 1953 tot 1997 dienst deed.
Volledig scherm
De Royal Yacht HMY Britannia die van 1953 tot 1997 dienst deed. © EPA

Britse royals willen nieuwe koninklijke jacht niet naar prins Philip vernoemen

RoyaltyDe opvolger van de Royal Yacht HMY Britannia, die van 1953 tot 1997 dienst deed, zal niet vernoemd worden naar prins Philip, die vorige maand op 99-jarige leeftijd overleed. De Britse premier Boris Johnson (56) wilde het schip naar de voormalige hertog van Edinburgh vernoemen om hem te eren, maar dat zien de royals niet zitten. 

 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. Waarom de Spaanse kroonprinses niet aanwezig mocht zijn op feestje van Noorse Ingrid Alexandra
  Royalty
  6

  Waarom de Spaanse kroonprin­ses niet aanwezig mocht zijn op feestje van Noorse Ingrid Alexandra

  Zowat alle Europese ‘gekroonde hoofden’ tekenden present, toen de Noorse prinses Ingrid Alexandra onlangs haar achttiende verjaardag op glamoureuze wijze vierde. En toch waren er ook enkele opvallende afwezigen: hoewel de Spaanse koning Felipe (54) van de partij was, waren zijn vrouw koningin Letizia (49) en hun dochters kroonprinses Leonor (16) en Sofia (15) nergens te bespeuren. Maar waarom?