AP
Volledig scherm
© AP

Britse prins Charles accepteerde gulle donatie van familie Osama bin Laden

De Britse prins Charles heeft naar verluidt in 2013 een donatie van 1 miljoen pond aangenomen van familieleden van Osama bin Laden, de radicaalislamitische Saoedische terrorist die in 2011 werd gedood. Ondanks bezwaren van naaste adviseurs accepteerde Charles het geld voor liefdadigheid, meldt de Britse broadsheet The Sunday Times.

 1. Camilla loopt nu in het gareel, maar dat was vroeger anders: “Fuifbeest die hield van jagen, zowel op jongens als vossen”
  PREMIUM
  Royalty

  Camilla loopt nu in het gareel, maar dat was vroeger anders: “Fuifbeest die hield van jagen, zowel op jongens als vossen”

  Op 17 juli viert Camilla Parker-Bowles haar 75ste verjaardag. Een leeftijd waarop een mens al eens nostalgisch terugblikt op z’n leven. In tegenstelling tot haar man, kroonprins Charles (73), kende Camilla wél een gelukkige kindertijd in een warm en liefdevol gezin. “Het was idyllisch”, zegt de hertogin van Cornwall. Een portret van de vrouw die na vele aartsmoeilijke jaren alsnog het hart van de Britten wist te winnen.
 2. “Onderschat prins Charles niet”: troonopvolger neemt het stilaan over en huurt meteen de ‘vijand’ in
  PREMIUM
  Royalty

  “Onderschat prins Charles niet”: troonopvol­ger neemt het stilaan over en huurt meteen de ‘vijand’ in

  Hij is niet langer het kneusje van de familie. Sinds kort mag prins Charles officieel enkele taken van de Queen overnemen. Het is de eerste keer in tien jaar tijd dat het paleis de functieomschrijving van Elizabeth II aanpast. Een voorteken van grote veranderingen, voorspellen royaltywatchers. Charles, al jaren klaar voor de job, slaat het roer immers nu al om: zijn nieuwe medewerker is een zéér gedurfde aanwerving. “Hij weet dat zijn tijd beperkt is, en zal niet aarzelen om de moeilijke beslissingen te maken.”
 1. Ze mocht haar eigen kinderen niet zien: het tragische leven van Frances, prinses Diana’s verstoten moeder
  PREMIUM
  Royalty

  Ze mocht haar eigen kinderen niet zien: het tragische leven van Frances, prinses Diana’s verstoten moeder

  Een passie voor gelijkheid en een toevluchtsoord ver weg van de koninklijke familie. Het leven van de Britse prins Harry (37) vertoont opvallend veel gelijkenissen met dat van z’n grootmoeder, de in 2004 overleden Frances Shand Kydd. De vrouw - ooit levenslustig en roekeloos - kwijnde weg in een liefdeloos huwelijk dat getekend werd door een pijnlijke miskraam en het verlies van het hoederecht over haar kinderen - iets wat ze aan haar eigen moeder te danken had. “Ik kreeg te horen dat ik mijn zoon moest vergeten, alsof hij niets betekende.”