In 2018 leek alles nog koek en ei tussen de Queen en haar kleinzoon.
Volledig scherm
PREMIUM
In 2018 leek alles nog koek en ei tussen de Queen en haar kleinzoon. © AFP

Britse monarchie staat aan vooravond van grootste crisis in decennia: wat zijn de te verwachten gevolgen van het interview van Harry en Meghan?

RoyaltyEerst was er ‘The Tudors’, nu is er ‘The Crown’. Toch komt geen enkele verhaallijn uit die fraai gekostumeerde reeksen in de buurt van de intriges die zich werkelijk afspelen binnen de Britse koninklijke familie. Nu prins Harry (36) en Meghan Markle (39) zondag voor het eerst hún waarheid hebben verteld, staat de Britse monarchie volgens kenners aan de vooravond van de grootste koninklijke crisis in decennia. Maar wat zijn de te verwachten gevolgen? “Harry en Meghan wisten op voorhand dat het lelijk zou worden”, klinkt het in Californië. In Londen staan ze nog te trillen: “Deze aanval zal niet onbeantwoord blijven door de koninklijke familie.”

59 reacties

 • Michel Vandewiele

  4 weken geleden
  Miljoenen rijk, stoort zich niet aan armoede, discriminatie, hongersnood, ziekte enz. en mevr. Is wel hoofd van haar christelijke kerk, bende hypocrieten beetje zoals het vatikaan, onwerelds de schande te over !
 • Leo de Clercq

  1 maand geleden
  leden van de monarchie zijn er alleen maar om zichzelf nog rijker te maken. wanneer we horen dat een dokter een zoon krijgt, zegt iedereen:" ah, dat wordt ook een dokter" terwijl die zoon misschien liever dokwerker of bakker zou willen worden. maar bij een monarchie vinden we het normaal dat de eerstgeborene de fakkel overneemt. je zal maar de zoon/dochter van een koning zijn. ik bedank voor een gouden kooi en meenemen kan je ze niet.
 • Elisa deJong

  1 maand geleden
  ze zullen nog meer titels en macht en toelagen en dergelijke kwijtraken en verder gaat het gewoon door daar in de UK. alleen zonder Harry en Meghan.
 • Eddy Baert

  1 maand geleden
  Monarchie afschaffen ook in dit land en zo snel mogelijk,wij zitten niet meer in de middeleeuwen en zijn toch maar rijkelijk betaalde leeglopers zonder prestatie's.
 • Willy Scholaart

  1 maand geleden
  Ik kan het geloven dat ze in het koningshuis in het UK gaan steigeren, nu gaan ze eens met de billen bloot en komt de gewone mens nu te weten hoe die huichelaars werkelijk bestaan, dank u Harry en Meghan.
 1. Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge
  Play
  Camping Coppens

  Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge

 2. Candice en Marijn zien voor de eerste keer hun trouwfo­to's
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn zien voor de eerste keer hun trouwfo­to's