Koning Charles en Queen Camilla.
Volledig scherm
Koning Charles en Queen Camilla. © AFP

Britse krant The Times spreekt enkel nog van ‘Queen Camilla’, niet van de ‘Queen Consort’: “Meer controverse dan nodig”

RoyaltyEr is in het VK enige twist ontstaan over de titels van King Charles’ echtgenote. Een journalist van The Times onthult dat schrijvers voor de krant de expliciete opdracht hebben gekregen om vanaf nu de term ‘Queen Camilla’ te gebruiken, in plaats van ‘Queen Consort’. “Dat is gewoon correct.”

3 reacties

 • sonia lauwers

  2 maanden geleden
  Mevrouw De Smet: als een koning huwt, dan wordt zijn vrouw koningin, maar als een koningin trouwt wordt haar man nooit koning, maar wordt prins. Zie ook bv. in Nederland of Denemarken.
 • Sylvain Helsen

  2 maanden geleden
  Queen Camilla and King Consort, Charles. Daar moeten we naartoe! De Ideale Wereld! Als Charles de nodige nederigheid aan de dag wilde leggen! Hij mag dan wel dol zijn op Camilla! Maar hij is nog doller op zijn nieuwe titel!
 • Sabine De Smet

  2 maanden geleden
  Waarom "queen"? De echtgenoot van Queen Elisabeth werd toch ook niet aangesproken als "King"? maar was gewoon prins Philip, hertog van Edinburgh.
 1. Koningin Máxima verrast met passie voor borduren: "Het heeft vele kanten en geeft voldoening”
  Royalty

  Koningin Máxima verrast met passie voor borduren: "Het heeft vele kanten en geeft voldoening”

  De droom van koningin Máxima is woensdag in vervulling gegaan met de onthulling van de nieuwe gordijnen voor het koninklijk paleis. In het TextielMuseum in Tilburg opende de koningin de tentoonstelling ‘Koninklijk borduren - verhalen en vakmanschap’. Een extra betekenisvol moment voor de Nederlandse koningin, want zij is al veel langer gebeten door borduren. "Waarom niet? Handwerken heeft zo veel kanten, het geeft voldoening.’’
 2. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.