De Britse koningin Elizabeth.
Volledig scherm
De Britse koningin Elizabeth. © REUTERS

Britse koningin opent nieuwe spoorlijn met haar naam tijdens verrassingsbezoek

De Britse koningin Elizabeth heeft een verrassingsbezoek gebracht aan het treinstation Paddington in Londen. Deze ochtend opende ze daar officieel de nieuwe Elizabeth-lijn, die vanwege haar jubileum naar haar is vernoemd. De meer dan 100 kilometer lange spoorlijn gaat op 24 mei open voor passagiers.

 1. Filip en Mathilde bezoeken Congolees ziekenhuis dat slachtoffers van verkrachting opvangt: “Sprakeloos door hun getuigenissen”

  Filip en Mathilde bezoeken Congolees ziekenhuis dat slachtof­fers van verkrach­ting opvangt: “Sprakeloos door hun getuigenis­sen”

  Koning Filip en koningin Mathilde zijn op de laatste dag van hun staatsbezoek naar het ziekenhuis van Denis Mukwege in het onrustige Oost-Congo gereisd. Een bezoek dat volgens de Nobelprijswinnaar getuigt van uitzonderlijke moed en menselijkheid. “We zijn sprakeloos door de getuigenissen van deze vrouwen die tot in hun diepste werden gekwetst”, zei de koningin na afloop.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.