Prinses Benedikte (links), hier naast koningin Margrethe
Volledig scherm
PREMIUM
Prinses Benedikte (links), hier naast koningin Margrethe © Getty Images

Bijna even invloedrijk als de koningin, maar ze kan geen koffie zetten: prinses Benedikte is de stille kracht achter de Deense troon

RoyaltyZe kan het regentschap waarnemen, tekent present voor staatsbezoeken en recepties, en voelt zich niet te beroerd om de kroonprinses publiekelijk op haar plaats te zetten. Bovendien heeft ze een bijzondere band met koningin Margrethe II (81) sinds haar echtgenoot is overleden. Prinses Benedikte (77) is een naam als een klok in Denemarken, maar wie is deze stille kracht achter Margrethes troon eigenlijk? Een ietwat wereldvreemde vrouw die er een eigenzinnige visie op relaties op nahoudt, zo blijkt. 

1 reactie

 • Jean Petermans

  2 maanden geleden
  Ieder koningshuis heeft zo z'n eigen types.
 1. Sarah Ferguson niet te spreken over gelekte foto's van schoonzoon met modellen
  Royalty

  Sarah Ferguson niet te spreken over gelekte foto's van schoonzoon met modellen

  Sarah Ferguson (61) is niet van plan om negatieve verhalen in de media over haar familie te tolereren, zo mag wel blijken. De 61-jarige hertogin van York was maandag te gast in ‘The One Show’ op de Britse televisie, waar er opmerkingen werden gemaakt over de opgedoken beelden van Jack Brooksbank, de echtgenoot van haar dochter prinses Eugenie. Dat wilde Sarah Ferguson niet gehoord hebben, waarna ze meteen in de verdediging schoot.