Prinses Benedikte (links), hier naast koningin Margrethe
Volledig scherm
PREMIUM
Prinses Benedikte (links), hier naast koningin Margrethe © Getty Images

Bijna even invloedrijk als de koningin, maar ze kan geen koffie zetten: prinses Benedikte is de stille kracht achter de Deense troon

RoyaltyZe kan het regentschap waarnemen, tekent present voor staatsbezoeken en recepties, en voelt zich niet te beroerd om de kroonprinses publiekelijk op haar plaats te zetten. Bovendien heeft ze een bijzondere band met koningin Margrethe II (81) sinds haar echtgenoot is overleden. Prinses Benedikte (77) is een naam als een klok in Denemarken, maar wie is deze stille kracht achter Margrethes troon eigenlijk? Een ietwat wereldvreemde vrouw die er een eigenzinnige visie op relaties op nahoudt, zo blijkt. 

1 reactie

 • Jean Petermans

  1 maand geleden
  Ieder koningshuis heeft zo z'n eigen types.
 1. Hoe prins George tijdens het EK bewees dat William zijn ‘rolmodel’ vormt
  Royalty

  Hoe prins George tijdens het EK bewees dat William zijn ‘rolmodel’ vormt

  Prins William (39) was zoals verwacht aanwezig met zijn vrouw Kate Middleton (39) en hun zoon prins George (7) bij de finale van het Europees kampioenschap voetbal. Op foto’s is te zien dat het drietal de Engelse ploeg, die het moest opnemen tegen Italië, enthousiast aanmoedigt. Daarbij viel volgens enkele Britse opvoedingsdeskundigen vooral op hoe prins George zijn vader als ‘rolmodel’ beschouwde.
 2. “Prins Andrew bracht tijd bij Epstein door na scheiding Fergie”
  Royalty

  “Prins Andrew bracht tijd bij Epstein door na scheiding Fergie”

  De Britse prins Andrew (61) zou na zijn scheiding van Sarah ‘Fergie’ Ferguson (61) onderdak gezocht hebben bij Jeffrey Epstein. De steenrijke zakenman werd gearresteerd op verdenking van het seksueel misbruiken van minderjarige meisjes en overleed in augustus 2019 door zelfmoord in zijn cel. Al denken sommige mensen dat die zelfmoord niet geheel vrijwillig ging en dat er dus sprake zou zijn van moord omdat Epstein teveel wist van ‘hooggeplaatste types’. Dat meldt The Miami Herald, naar aanleiding van het boek ‘Perversion of Justice: The Jeffrey Epstein Story’, dat geschreven is door onderzoeksjournalist Julie Brown.