AP
Volledig scherm
© AP

Besluit van de koningin om titels van prins Andrew af te nemen, kan in rechtbank tegen hem werken

RoyaltyDe beslissing van de Britse koningin Elizabeth (95) om prins Andrew (61) zijn titels af te nemen, kan tegen hem worden gebruikt in de rechtszaal. De advocaten van Virginia Giuffre, de vrouw die de prins aanklaagt voor seksueel misbruik, kunnen het opvoeren als bewijs dat zelfs zijn eigen familie hem niet steunt.

8 reacties

 • Jacques Creeten

  1 jaar geleden
  Oswald, in New York is de leeftijd 17. Minderjarigheid kan niet aangevoerd worden, enkel dwang of manipulatie.
 • Karel Flanders

  1 jaar geleden
  Hij begint al andere bekendheden als getuigen op te roepen, als hij nog verder in het nauw gedreven wordt, zal hij zeker plooien en nog namen noemen tenzij ze hem ook opeens "vinden".
 • Veronica Voorhelst

  1 jaar geleden
  De Engelse koningin houdt geen familie meer over als ze zo voortdoet.
 • Ludo Segers

  1 jaar geleden
  De wet is de wet, ook voor koningskinderen. Hij heeft dik 25 jaar geleden gedacht dat zijn titels hem wel zouden helpen als 't nodig zou zijn, en heeft niet alleen strafrechterlijk maar ook deontologisch en moreel verwerpelijk gedrag, tegen wil en dank doorgezet. Dan moeten "de vriendjes" nu niet komen janken over "vooroordelen tegen hem nu". Hij heeft als koningskind een voorbeeldfunctie, maar kon en kan ze nog altijd niet waarmaken, gelet op de wijze van verdediging die gehanteerd wordt.
 • Monique Moens

  1 jaar geleden
  Erg slim is hem ook niet. Kevin Spacey als getuige vragen. Lachwekkend.
 1. Onze royaltyexpert Wim Dehandschutter neemt afscheid van Mimi Ullens: “Haar rijkdom stond in schril contrast met haar hartverwarmende eenvoud”
  PREMIUM
  3

  Onze royaltyex­pert Wim Dehand­schut­ter neemt afscheid van Mimi Ullens: “Haar rijkdom stond in schril contrast met haar hartverwar­men­de eenvoud”

  Myriam Ullens was een familievriendin van koning Filip en koningin Mathilde. Gingen ze skiën in Zwitserland, dan logeerden de Belgische vorsten bij haar en haar echtgenoot in hun mondaine winterchalet. Onze royaltyexpert Wim Dehandschutter leerde ‘Mimi’ acht jaar geleden kennen in het zog van Filip en Mathilde. “In al die jaren heeft niemand zo’n onuitwisbare indruk op mij gemaakt als zij.”
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Onze man is getuige van meest chaotische staatsbezoek ooit in Zuid-Afrika: “Twee derde van de gasten kon hun uitnodiging weggooien”
  PREMIUM
  Royalty

  Onze man is getuige van meest chaotische staatsbe­zoek ooit in Zuid-Afri­ka: “Twee derde van de gasten kon hun uitnodi­ging weggooien”

  Nog maar één dag ver, en het staat nu al vast: koning Filip (62) en koningin Mathilde (50) beleven in Zuid-Afrika hun meest chaotische staatsbezoek ooit. Hun gastheer, president Cyril Ramaphosa (70), kwam een uur te laat, schrapte een cruciaal programmaonderdeel en trok twee derde van de uitnodigingen voor de meest prestigieuze activiteit in. Onze reporter was erbij en doet een gedetailleerd verslag: “Filip kreeg niet eens de kans om zijn statement te geven.”
 3. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.