Koningin Máxima en prinses Amalia.
Volledig scherm
Koningin Máxima en prinses Amalia. © ANP

Amalia ziet voorlopig af van uitkering van 1,6 miljoen euro: “Zonder tegenprestatie vind ik het ongemakkelijk”

RoyaltyPrinses Amalia (17) zal de uitkering die ze van de overheid krijgt na haar achttiende verjaardag terugstorten, tot ze klaar is met studeren. Dat laat premier Mark Rutte weten in een brief aan de Tweede Kamer. Het gaat om een flinke smak geld, Amalia zou vanaf december recht hebben op ruim 1,6 miljoen euro.

18 reacties

 • kurt nachtergaele

  4 dagen geleden
  Een gap year? Weer iets nieuws. Nog enkele jaren en ik kan geen krant meer lezen en met de kleinkinderen praten.En geld voor woonruimte? Een koninklijk toilet is al groter dan mijn woonkamer. Toch plaats genoeg in dat paleis of in die andere paleizen. En alsof ze zelf het personeel betaald.
 • Vercouillie Eric

  4 dagen geleden
  net teruggeven maar aan echte sukkelaars doneren
 • Elisa deJong

  6 dagen geleden
  Ach, als je ouders honderden miljoenen hebben, is het ook niet moeilijk om dit te zeggen. Zouden haar ouders ook moeten terug geven, want hebben meer dan genoeg
 • Maria Wijnants

  6 dagen geleden
  Om van te duizelen die bedragen en te weten dat een brood voor iedereen even duur is.
 • Geert Vande Walle

  7 dagen geleden
  Ik doe ook niets meer (na 40jaar) maar zoveeel krijg ik daar niet voor
 1. Dolle vreugde op de tribune: koning Willem-Alexander supportert voor Oranje
  Royalty
  4

  Dolle vreugde op de tribune: koning Wil­lem-Alexan­der supportert voor Oranje

  De Nederlandse koning Willem-Alexander toonde zich gisteravond op de tribune bij het EK voetbal weer een echte sportfan. Toen Denzel Dumfries in de 85ste minuut Nederland weer voorbij Oekraïne kopte, ging de 54-jarige vorst uit zijn dak met een haast kinderlijk blij vreugdedansje. Met gebalde vuisten vierde hij het doelpunt dat Nederland de eerste drie punten op het EK opleverde. Het is zeker niet voor het eerst dat de koning uit zijn dak gaat langs de zijlijn bij sportevenementen: een overzicht.