De Zweedse koning Carl Gustaf met zijn opvolgers Victoria (links) en Estelle.
Volledig scherm
PREMIUM
De Zweedse koning Carl Gustaf met zijn opvolgers Victoria (links) en Estelle. © Throne Ullberg/The Royal Court of Sweden

Alle druk rust op haar kleine schouders: wordt Estelle (10) de laatste koningin van Zweden?

RoyaltyDreigt er een einde te komen aan de monarchie? In Zweden wordt de discussie heviger dan ooit gevoerd. Historicus Herman Lindqvist (79), oud-leraar van kroonprinses Victoria (45), is ervan overtuigd dat prinses Estelle (10) ‘de laatste koningin’ zal worden. “Er is een trend in die richting merkbaar. Over dertig tot veertig jaar is de monarchie dood”, meent hij. Het maakt de toekomst voor Estelle bijzonder onzeker, terwijl haar ouders er net alles aan doen om haar standvastig op te voeden.

8 reacties

 • Martine De pelseneir

  2 maanden geleden
  Monarchie is niet meer van deze tijd. Afschaffen per direct.
 • Carl Vangenechten

  2 maanden geleden
  Een goede koning moet zijn kinderen op tijd inprenten dat het koningschap niet democratisch is en dus niet meer van deze tijd.
 • leo foulon

  2 maanden geleden
  Kijk naar nederland , amalia heeft een maatje teveel en het kind wordt afgemaakt in de media . In belgie een mooie elisabeth en de fans roepen al dat ze de perfecte koningin zal worden .stel dat elisabeth ook een maatje meer zou hebben , zou ze dan nog perfect zijn voor al die monarchisten. Flauwekul , afschaffen
 • Gerard Braeckmans

  2 maanden geleden
  Hare tengere schouders zullen bezwijken onder die last die te draegen valt.
 • Ann KROLS

  2 maanden geleden
  Niet meer van deze tijd.
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. “Als een klap in haar gezicht”: Zweedse koning ‘vernedert’ dochter Victoria met pijnlijke uitspraken
  PREMIUM
  Royalty

  “Als een klap in haar gezicht”: Zweedse koning ‘vernedert’ dochter Victoria met pijnlijke uitspraken

  Het rommelt binnen de Zweedse koninklijke familie. In een tv-interview sprak koning Carl Gustav (76) zich uit over de troonsopvolging. Hij lijkt allesbehalve gelukkig met zijn erfgenaam, want de Zweedse vorst gaf toe dat hij liever zijn zoon Carl Philip de troon ziet bestijgen, terwijl zijn dochter Victoria de rechtmatige opvolger is. “Waarom kon de koning zijn mond niet houden?”, klonk het meteen verbijsterd in Zweden. Komen zijn harde woorden de vorst nog duur te staan?