De gepensioneerde Belgische koning Albert II en zijn echtgenote Paola
Volledig scherm
De gepensioneerde Belgische koning Albert II en zijn echtgenote Paola © EPA

Albert en Paola wijzigen huwelijkscontract: “Koffie drinken met de buitenechtelijke dochter van je man is één ding, iets aan haar overdragen is een andere zaak”

RoyaltyAlbert (86) en Paola (83) hebben hun huwelijksakte laten aanpassen. Dat blijkt uit het Belgisch Staatsblad. Tot voor kort waren de twee getrouwd volgens een ‘scheiding van goederen met beperkte gemeenschap’, maar nu kiest het koppel voor een zuivere scheiding van goederen. Een berekende zet, denkt Jo De Poorter: “Ik denk dat ze Paola en hun gezamenlijke kinderen zo optimaal willen beschermen.”

104 reacties

 • Anne Jacobs

  2 maanden geleden
  Het was Delphine toch niet om het geld te doen, zo goede orde op zaken gesteld, toch?
 • Herman Degeest

  3 maanden geleden
  Zeker als je er hard voor moet werken .
 • Graham Maes

  3 maanden geleden
  1)Kon. families huwen vaak vermogenden, niet alles is v Kon.Schenk. Véél geld creëert méér geld. 2)Huwelijkscontract privé? Niet voor gesubsidieerden! 3)Delphine is rijk genoeg! 4) Er zijn tig vbn waarbij 'bastaard' wél erfde! 5)Albert wás actief aanwezig in 'r kindertijd!! Delphine hield van Albert! Tot Albert:"Ik ken je niet." 6)Laurent mag wettelijk niet werken. 7) België een president? Onmogelijk met de Gewesten! 8)Vlgde koning: geen dotaties aan alle kinderen, zodat ze kunnen werken.
 • Tobias Renders

  3 maanden geleden
  Hopelijk krijgt ze geen euro van ons belastinggeld, ze heeft meer dan genoeg van haar eigen vader in Spanje. Waarom bestaat het koningshuis zelfs...
 • Patrick Mechels

  3 maanden geleden
  Hij heeft zijn verantwoordelijkheid al jaren ontlopen binnen zijn huwelijk. Juridisch heeft Delphine er recht op en doet hij uiteindelijk weer hetzelfde. Bij mijn weten is dit niet een verbindende en erkennende houding t.o.v. zijn eigen dochter.
 1. Luk Alloo op bezoek bij 'hoarder' Jacques die al 40 jaar tussen bergen elektronica leeft
  Play
  Alloo

  Luk Alloo op bezoek bij 'hoarder' Jacques die al 40 jaar tussen bergen elektroni­ca leeft

 2. Wat als... je onenighstand plots voor je staat in 'Uit De Kleren'?
  Play
  Uit De Kleren

  Wat als... je onenigh­stand plots voor je staat in 'Uit De Kleren'?