Volledig scherm
© BELGA

"Achilleshiel Filip is zijn familie"

Koning Filip is vandaag precies een jaar koning der Belgen. Hij nam vorig jaar op de nationale feestdag de scepter over van zijn vader koning Albert II. In de afgelopen dagen is in Vlaamse en Franstalige media het eerste regeringsjaar van Filip uitvoerig tegen het licht gehouden en zijn er ook tal van peilingen gehouden over zijn koningschap.

 1. “Verwoestend voor koninklijk paleis”: Britse media over explosief interview met prins Harry en Meghan Markle
  Play

  “Verwoes­tend voor koninklijk paleis”: Britse media over explosief interview met prins Harry en Meghan Markle

  Het langverwachte interview dat prins Harry en Meghan Markle deze nacht aan Oprah Winfrey gaven, zat bomvol schokkende onthullingen en veroorzaakt hoogstwaarschijnlijk méér dan een flinke deuk in het imago van de Britse koninklijke familie. Hoe reageren de Britse media? We geven alvast een voorsmaakje met de opvallendste, typisch Britse, woordspelingen: Megxile, Moprah en Annus Harrybilis.
 2. Nationale feestdag van start: vorstenpaar naar Te Deum
  Update

  Nationale feestdag van start: vorsten­paar naar Te Deum

  In de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal in Brussel is vandaag kort na 10.00 uur het Te Deum van start gegaan. De religieuze ceremonie betekent het begin van de festiviteiten voor de nationale feestdag. Aan de kathedraal stonden zo'n 600 personen koning Filip en koningin Mathilde op te wachten. Die laatste droeg een grote gerafelde hoed in feloranje, een opvallende creatie van het Huis Fabienne Delvigne, sinds 2001 hofleverancier. Het koningspaar was vergezeld van hun vier kinderen en werd op luid applaus onthaald.
 1. Luk Alloo op bezoek bij 'hoarder' Jacques die al 40 jaar tussen bergen elektronica leeft
  Play
  Alloo

  Luk Alloo op bezoek bij 'hoarder' Jacques die al 40 jaar tussen bergen elektroni­ca leeft

 2. Wat als... je onenighstand plots voor je staat in 'Uit De Kleren'?
  Play
  Uit De Kleren

  Wat als... je onenigh­stand plots voor je staat in 'Uit De Kleren'?