Prinses Diana en Andrew Morton, auteur van het boek 'Diana: Her True Story'.
Volledig scherm
PREMIUM
Prinses Diana en Andrew Morton, auteur van het boek 'Diana: Her True Story'. © Photo News/Getty - Fotomontage HLN

30 jaar geleden brak prinses Diana met elk protocol: “Ze keek aan tegen levenslange straf van ongeluk”

Royalty‘Diana: Her True Story’, zo heette het boek waarin in juni 1992 voor het eerst explosieve onthullingen van Diana’s leven als royal naar buiten kwamen. Er werd gesproken over een eetstoornis, zelfmoordpogingen én voor het eerst viel de naam van Camilla Parker Bowles. Dat de prinses van Wales zélf achter al deze onthullingen zat, wist niemand tot na haar dood. Maar het boek wijzigde wereldwijd het aanzien van de Britse monarchie. Andrew Morton, de auteur en grote vertrouweling van de prinses, blikt nu terug op hun gedurfde plan: “Het was alsof ik toegelaten werd tot een ondergrondse kliek die een gevaarlijk geheim koesterde.”

 1. Begrafenis Diana zorgde voor ongezien drama: “De Queen kon op het laatste moment rellen voorkomen”
  PREMIUM
  Royalty

  Begrafenis Diana zorgde voor ongezien drama: “De Queen kon op het laatste moment rellen voorkomen”

  In 1997 was Groot-Brittannië een natie in diepe rouw. “Mensen schreeuwden en huilden op straat, het was chaos.” Royaltywatcher Andrew Morton legt in een nieuw boek vast wat voor angst en stress de dood van prinses Diana veroorzaakte achter de paleismuren. En wat voor impact het overlijden van Lady Di had op de toekomst van de monarchie. “Harry en William waren de enige reden dat prins Charles niet werd uitgejoeld.”
 2. Privéfilmpjes van Nederlandse prinses Alexia gaan viraal via TikTok
  Play
  Royalty
  1

  Privéfilm­pjes van Nederland­se prinses Alexia gaan viraal via TikTok

  In 2020 had ze nog een eigen TikTok-kanaal, maar nadat de media daar weet van kreeg, werd het account snel weer opgedoekt. En toch blijven de filmpjes van de Nederlandse prinses Alexia (17) maar opduiken. De beelden worden gretig verspreid via allerlei profielen op TikTok, waar ze miljoenen keren bekeken worden. In de filmpjes zien we de prinses dansen, playbacken en plezier maken met haar vriendinnen.
 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. Zo verliepen de eerste uren en dagen na de dood van prinses Diana: “De tv’s van Harry en William werden meteen weggehaald”
  PREMIUM
  Royalty

  Zo verliepen de eerste uren en dagen na de dood van prinses Diana: “De tv’s van Harry en William werden meteen weggehaald”

  “‘Waarom moet dit ons weer overkomen?’, huilde prins Charles. Hij zag zijn toekomst voor zijn ogen uit elkaar vallen.” Het zijn opvallende taferelen die royaltywatcher Andrew Morton beschrijft. In zijn nieuwe boek bekijkt hij de eerste kritieke uren en dagen na de dood van prinses Diana van naderbij. Hij hoorde van intimi hoe achterdochtig de Queen was, hoe William en Harry ingelicht werden en hoe Charles helemaal overstuur raakte. “De Queen werd daarna ook gedwarsboomd door bepaalde paleismedewerkers.”