1. Charles stelt vijfjarenplan op om te besparen: “Frogmore afpakken van Harry en Meghan was maar het begin”
  Royalty
  5

  Charles stelt vijfjaren­plan op om te besparen: “Frogmore afpakken van Harry en Meghan was maar het begin”

  De Britse koning Charles heeft een plan opgesteld om in de komende vijf jaar de kosten van het koningshuis terug te dringen en om er een moderne monarchie van te maken. Hij wil bijvoorbeeld dat minder familieleden financieel afhankelijk zijn van het koningshuis. Dat schrijft de krant The Evening Standard op basis van bronnen rond de koninklijke familie. Het afpakken van Frogmore Cottage van Harry en Meghan zou “nog maar het begin” zijn geweest.
 2. KIJK. Filip zoals je hem nog nooit hebt gezien: koning leert skateboarden tijdens staatsbezoek in Zuid-Afrika
  ROYALTY

  KIJK. Filip zoals je hem nog nooit hebt gezien: koning leert skateboar­den tijdens staatsbe­zoek in Zuid-Afri­ka

  Een skatende koning komt niet vaak voor, maar koning Filip doet het toch. De koning is samen met zijn vrouw Mathilde op staatsbezoek in Zuid-Afrika. In Johannesburg bezoekt het koninklijke paar Skateistan, een project waar jongeren uit de buurt onderwijs krijgen en tegelijk kunnen skaten. De bedoeling is om de kinderen zo van straat weg te houden. Filip en Mathilde leren enkele skatende jongens kennen, die de koning een trucje uitleggen. Beelden tonen hoe Filip aan de jongens vraagt hoe hij op het bord moet staan. Mathilde staat haar man bij om ervoor te zorgen dat hij niet zou verongelukken. De twee krijgen elk nog een skateboard cadeau van Skateistan.
 3. “Dit is misselijkmakend”: na spanningen om titels verhuist de Deense prins Joachim naar de Verenigde Staten
  PREMIUM
  Royalty
  2

  “Dit is misselijk­ma­kend”: na spanningen om titels verhuist de Deense prins Joachim naar de Verenigde Staten

  Ze hebben ruzie met andere leden van de koninklijke familie, verloren hun titels en gaven er vervolgens maar de brui aan. Nee, het gaat niet over de Britse prins Harry en Meghan Markle. Wél over de oudste zoon en kleinkinderen van de Deense koningin Margarete. Ook zij verhuizen binnenkort naar de Verenigde Staten. Prins Joachim en zijn vrouw, prinses Marie, voelen zich in hun eer gekrenkt en nemen hun kroost mee naar het buitenland. Dat tot grote verontwaardiging van het Deense volk.
 1. Britse prins Andrew is op oorlogspad: “Hij wil de schikking in zijn verkrachtingszaak ongedaan maken”
  PREMIUM
  Royalty
  9

  Britse prins Andrew is op oorlogspad: “Hij wil de schikking in zijn verkrach­tings­zaak ongedaan maken”

  Het Epstein-schandaal blijft de Britse prins Andrew (63) achtervolgen. Nu ook de banken JPMorgan Chase en Deutsche Bank worden aangeklaagd voor hun vermeende betrokkenheid bij de zaak, komt Andrew opnieuw ter sprake. Zijn gedrag wordt in de rechtzaal omschreven als “extreem en buitensporig”, en de prins is al die blaam meer dan beu. Volgens insiders is Andrew van plan om zijn schikking ongedaan te maken. “Vanaf nu is het oorlog.”
 2. “Hij ‘vergat’ diefstal van 500.000 euro te melden”: waarom bezoeken Filip en Mathilde controversiële Zuid-Afrikaanse president?
  PREMIUM
  Royalty

  “Hij ‘vergat’ diefstal van 500.000 euro te melden”: waarom bezoeken Filip en Mathilde controver­siële Zuid-Afrikaanse president?

  Koning Filip (62) en koningin Mathilde (50) zijn in Zuid-Afrika aangekomen voor een staatsbezoek op uitnodiging van president Cyril Ramaphosa (70). Een van de rijkste Afrikanen, maar ook een bijzonder controversieel figuur. Uitgerekend nu eisen burgers zijn ontslag wegens wanbeleid en corruptie, en het protest wordt extra aangewakkerd door de komst van ons vorstenpaar. Waarom bezoeken ze een land in oproer? Royalty-expert Wim Dehandschutter, die meereist met onze koning, licht toe. “Een afgelasting is nooit een optie geweest.”
 1. Onze man is getuige van meest chaotische staatsbezoek ooit in Zuid-Afrika: “Twee derde van de gasten kon hun uitnodiging weggooien”
  PREMIUM
  Royalty

  Onze man is getuige van meest chaotische staatsbe­zoek ooit in Zuid-Afri­ka: “Twee derde van de gasten kon hun uitnodi­ging weggooien”

  Nog maar één dag ver, en het staat nu al vast: koning Filip (62) en koningin Mathilde (50) beleven in Zuid-Afrika hun meest chaotische staatsbezoek ooit. Hun gastheer, president Cyril Ramaphosa (70), kwam een uur te laat, schrapte een cruciaal programmaonderdeel en trok twee derde van de uitnodigingen voor de meest prestigieuze activiteit in. Onze reporter was erbij en doet een gedetailleerd verslag: “Filip kreeg niet eens de kans om zijn statement te geven.”
 2. Het ‘schandaalhuwelijk’ van Leopold II en prostituee Blanche: “Na z’n dood ging ze er met z'n fortuin vandoor”
  PREMIUM
  Royalty
  4

  Het ‘schandaal­hu­we­lijk’ van Leopold II en prostituee Blanche: “Na z’n dood ging ze er met z'n fortuin vandoor”

  Prins Laurent bezorgt de koninklijke familie af en toe kopzorgen, maar die verbleken in het niets bij het schandaal dat koning Leopold II veroorzaakte begin vorige eeuw. De minderjarige prostituee Blanche Delacroix slaagde er toen in het hart van de vorst te veroveren. En z’n fortuin, want later verdween Blanche als een dief in de nacht met het leeuwendeel van de bezittingen van de vorst. Tot grote woede van het volk. “Via een ondergrondse tunnel kon ze de Koninklijke Villa binnendringen.”
 1. Peperdure collier van Fabiola geveild bij Sotheby’s: waarom het juweel niet om de hals van Mathilde hangt
  PREMIUM
  Royalty

  Peperdure collier van Fabiola geveild bij Sotheby’s: waarom het juweel niet om de hals van Mathilde hangt

  Een waardevolle halsketting van wijlen koningin Fabiola gaat vandaag onder de hamer bij Sotheby’s. Het wereldvermaarde veilinghuis verwacht een opbrengst tussen 650.000 en 850.000 euro. Hoogst uitzonderlijk, want normaal gezien doen koningshuizen alle moeite om hun juwelen binnen de familie te houden. Waarom gaat dit erfstuk niet naar koningin Mathilde, haar lievelingsnicht? En welke bijzondere stukken heeft Mathilde wél geërfd? Onze royalty-expert Wim Dehandschutter geeft tekst en uitleg.
 2. Niet bij zijn familie, in Groot-Brittannië of zelfs in Hollywood: Harry en Meghan lijken nergens meer welkom
  PREMIUM
  Royalty

  Niet bij zijn familie, in Groot-Brittannië of zelfs in Hollywood: Harry en Meghan lijken nergens meer welkom

  “Harry dreigt steeds meer verbannen te worden uit zijn eigen familie”, zegt lady Victoria Hervey (46), Britse socialite en vriendin van koning Charles (74). “En dat is puur door zijn eigen sabotage.” In Groot-Brittannië heeft hij inmiddels geen huis meer, want Frogmore Cottage moest hij afgeven aan zijn oom, prins Andrew. En ook in Hollywood krijgen prins Harry (38) en z’n vrouw Meghan Markle (41) alsmaar meer commentaar. Zowel van het grote publiek als van de grote sterren. Zijn ze dan nergens meer welkom?
 1. Drie maanden na haar hersenbloeding: gezondheidstoestand Thaise prinses Bajrakitiyabha blijft een raadsel
  PREMIUM
  Royalty

  Drie maanden na haar hersenbloe­ding: gezond­heids­toe­stand Thaise prinses Bajrakitiy­ab­ha blijft een raadsel

  Al drie maanden ligt de Thaise Bajrakitiyabha Narendira Debyavati (44) in coma, maar over haar gezondheidstoestand wordt met geen woord gerept. Niemand die weet of ze nog leeft of overleden is. De onzekerheid weegt zwaar door in Thailand, want Bajrakitiyabha was de gedoodverfde favoriet om haar vader, koning Vajiralongkorn, op te volgen. “Veel Thai geloven dat ze zuiver koninklijk bloed heeft.”
 1. Nu hij Harry én Andrew uit hun huizen zet: familie keert zich tegen Charles door “wrede wraakoefening”
  PREMIUM
  ROYALTY

  Nu hij Harry én Andrew uit hun huizen zet: familie keert zich tegen Charles door “wrede wraakoefe­ning”

  “Not my king!” Overal waar koning Charles (74) zich laat zien, wordt hij begroet door manifestanten. Het volk staat niet als één blok achter hun koning, en zelfs zijn eigen familie lijkt hem de rug te keren, nu na Harry (38) ook Andrew (63) de sleutels van z’n huis moet inleveren, aldus ‘Dag Allemaal’. En het zijn niet enkel de vele schandalen rond Andrew die maakten dat de Britse koning zijn broer aan de deur zet.
 2. KIJK. Zo gaan prins William en prinses Kate eruit zien in het zesde seizoen van ‘The Crown’
  Royalty

  KIJK. Zo gaan prins William en prinses Kate eruit zien in het zesde seizoen van ‘The Crown’

  ‘The Crown’-fans mogen zich voorbereiden op de intrede van prins William en prinses Kate in de serie. Het zesde seizoen van de Netflix-serie wordt momenteel opgenomen en een van de verhaallijnen zal gaan over het prille begin van de relatie van de prins en prinses van Wales. Enkele fans hebben de scènes met Ed McVey en Meg Bellamy, die de rollen vertolken, kunnen vastleggen op beeld. Mensen op sociale media zijn alvast grote fan van de casting. “De casting director heeft zijn job perfect uitgevoerd”, klinkt het op TikTok.
 1. Een huwelijk vol schandalen en hartzeer, toch blijft Caroline van Monaco weigeren om te scheiden van Ernst August
  PREMIUM
  ROYALTY

  Een huwelijk vol schandalen en hartzeer, toch blijft Caroline van Monaco weigeren om te scheiden van Ernst August

  Na tumultueuze dronken jaren, waarin hij zelfs in de cel belandde, is de man van prinses Caroline van Monaco (66) tot rust gekomen bij een nieuwe vrouw. Prins Ernst August van Hannover (69) is al bijna twee jaar samen met een Spaanse kunstenares. Maar over dat liefdesgeluk hangt nog steeds de schaduw van zijn huwelijk met prinses Caroline. De twee zijn - ook al zijn ze al veertien jaar uit elkaar - nog steeds niet officieel gescheiden. En dat is een bewuste keuze van Caroline, mét reden. ‘Story’ pluist uit waarom de prinses getrouwd wil blijven.
 1. Koningin Mathilde en prinses Elisabeth bezoeken het graf van Toetanchamon
  ROYALTY

  Koningin Mathilde en prinses Elisabeth bezoeken het graf van Toetancha­mon

  Koningin Mathilde (50) en kroonprinses Elisabeth (21) hebben vandaag het graf van Toetanchamon in Egypte bezocht. Bekende egyptoloog Zahi Hawass leidde de royals rond. Het was een blij weerzien, want de man ontving koning Filip, koningin Mathilde en hun kinderen voor het eerst tijdens een privévakantie in 2018. “Ik heb al veel koningen en koninginnen ontmoet, maar zij zijn mijn absolute favorieten”, klinkt het bij Hawass.
 1. Onze man in het spoor van kroonprinses Elisabeth: “Uit de details blijkt toch dat het wennen is, ook voor Mathilde”
  PREMIUM
  Royalty

  Onze man in het spoor van kroonprin­ses Elisabeth: “Uit de details blijkt toch dat het wennen is, ook voor Mathilde”

  Kroonprinses Elisabeth (21) is in Egypte voor haar eerste officiële werkreis. Met haar moeder koningin Mathilde (50) als ‘stagebegeleidster’ zet ze daar een nieuwe stap in haar weg naar de troon. Onze royalty-expert Wim Dehandschutter volgt hen op de voet, analyseerde de présence van onze kroonprinses, en gunt ons zelfs een blik op haar handtekening. “De ‘begeleidster’ is nerveuzer dan de ‘stagiaire’.”