Het water op de strandzone aan de Plas is weggetrokken.
Volledig scherm
Het water op de strandzone aan de Plas is weggetrokken. © vertommen

Zwemzone ‘de Plas’ opnieuw open na overstroming

ROTSELAARZwemzone ‘de Plas’ aan recreatiedomein Ter Heide in Rotselaar is vanaf vandaag weer open. De zwemzone was enkele dagen gesloten geweest, omdat het meer overstroomd was.

 1. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Illegaal aangetroffen tijdens verkeerscontrole
  BEGIJNENDIJK/ROTSELAAR/TREMELO

  Illegaal aangetrof­fen tijdens verkeers­con­tro­le

  De politiezone BRT (Begijnendijk/Rotselaar/Tremelo) heeft woensdag een verkeerscontrole gehouden op het Marc Muntenplein, aan de rotonde in Rotselaar, de Tremelose Veldonkstraat en op de Liersesteenweg in Begijnendijk. De Sociale Inspectie en RVA stelden tien inbreuken vast op de arbeidsreglementering, waaronder drie op zwartwerk, drie inbreuken in verband met RIZIV en drie inbreuken op deeltijdse arbeid. Tijdens de controle werd er één persoon aangetroffen die illegaal in het land verbleef. De man werd meegenomen naar het commissariaat.
 2. Leuvenaars kunnen alternatieve parkeerplaats reserveren tijdens WK wielrennen
  LEUVEN

  Leuvenaars kunnen alternatie­ve parkeer­plaats reserveren tijdens WK wielrennen

  Het nakende WK Wielrennen in Leuven zal niet alleen wielervreugde met zich mee brengen, maar ook heel wat verkeersproblemen. De stad wil daarom haar inwoners enkele oplossingen aanreiken. Zo zullen bewoners met een bewonerskaart of een parkeerkaart voor particulier autodelen in de volledige blauwe, betalende en autoluwe zone mogen parkeren in Leuven grondgebied. Inwoners die in een WK-mobiliteitszone wonen, kunnen een parkeerplaats reserveren.