Vandalen hebben de historische muur van de Wijngaardberg in Wezemaal beschadigd.
Volledig scherm
PREMIUM
Vandalen hebben de historische muur van de Wijngaardberg in Wezemaal beschadigd. © Vertommen

“Zes jaar bloed, zweet en tranen opniéuw vakkundig aan gort getrapt. Ik geef het op”: Vandalen spenderen úren aan vernieling van Marcs (72) levenwerk

RotselaarZes jaar lang stond Marc Elsen (72) bijna dagelijks op de Wijngaardberg in Wezemaal. Haast al die tijd werkte hij aan de restauratie van de 200 jaar oude Wijngaardmuur, een erkend monument. Duizenden uren spendeerde hij aan de 120 meter lange rij stenen, waarvan hij elk exemplaar zelf selecteerde en zélf legde. Anderhalve maand geleden was het dan zover: de muur was weer in ere hersteld. Maar dat was - helaas niet voor het eerst - buiten enkele vandalen gerekend. “Ik word duidelijk geviseerd. De dader moet hier úren mee bezig zijn geweest.”

 1. BINNENKIJKEN. Melissa opent bijzondere B&B aan rand van ‘sprookjesbos’: “Wakker worden terwijl reetjes door de weide huppelen. Zalig!”
  Play
  PREMIUM
  Halle

  BINNENKIJ­KEN. Melissa opent bijzondere B&B aan rand van ‘sprookjes­bos’: “Wakker worden terwijl reetjes door de weide huppelen. Zalig!”

  Melissa Julian (55) vond als Amerikaanse een carrière en de liefde van haar leven in ons land. Ze werkte onder andere voor de Europese Unie maar gooide het roer om en verbouwde met haar man hun woning tot bed and breakfast. Alles is er lokaal geproduceerd, van het eten tot de koffiekopjes toe. Het mooie uitzicht op het Hallerbos krijg je er gratis bij. Wij namen al eens een kijkje in het nieuwe gastenverblijf aan de rand van het sprookjesbos.