Vandalen hebben de historische muur van de Wijngaardberg in Wezemaal beschadigd.
Volledig scherm
PREMIUM
Vandalen hebben de historische muur van de Wijngaardberg in Wezemaal beschadigd. © Vertommen

“Zes jaar bloed, zweet en tranen opniéuw vakkundig aan gort getrapt. Ik geef het op”: Vandalen spenderen úren aan vernieling van Marcs (72) levenwerk

RotselaarZes jaar lang stond Marc Elsen (72) bijna dagelijks op de Wijngaardberg in Wezemaal. Haast al die tijd werkte hij aan de restauratie van de 200 jaar oude Wijngaardmuur, een erkend monument. Duizenden uren spendeerde hij aan de 120 meter lange rij stenen, waarvan hij elk exemplaar zelf selecteerde en zélf legde. Anderhalve maand geleden was het dan zover: de muur was weer in ere hersteld. Maar dat was - helaas niet voor het eerst - buiten enkele vandalen gerekend. “Ik word duidelijk geviseerd. De dader moet hier úren mee bezig zijn geweest.”

  1. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
    Livios

    De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

    Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.