Vandalen hebben de historische muur van de Wijngaardberg in Wezemaal beschadigd.
Volledig scherm
PREMIUM
Vandalen hebben de historische muur van de Wijngaardberg in Wezemaal beschadigd. © Vertommen

“Zes jaar bloed, zweet en tranen opniéuw vakkundig aan gort getrapt. Ik geef het op”: Vandalen spenderen úren aan vernieling van Marcs (72) levenwerk

RotselaarZes jaar lang stond Marc Elsen (72) bijna dagelijks op de Wijngaardberg in Wezemaal. Haast al die tijd werkte hij aan de restauratie van de 200 jaar oude Wijngaardmuur, een erkend monument. Duizenden uren spendeerde hij aan de 120 meter lange rij stenen, waarvan hij elk exemplaar zelf selecteerde en zélf legde. Anderhalve maand geleden was het dan zover: de muur was weer in ere hersteld. Maar dat was - helaas niet voor het eerst - buiten enkele vandalen gerekend. “Ik word duidelijk geviseerd. De dader moet hier úren mee bezig zijn geweest.”

  1. Eerste studentengolf in Brabanthal: “Toch al een stressfactor minder. Ik heb stress genoeg.”
    Leuven

    Eerste studenten­golf in Brabanthal: “Toch al een stressfac­tor minder. Ik heb stress genoeg.”

    De KU Leuven nodigt haar studenten uit zich te laten vaccineren in de Brabanthal, of ze nu gedomicilieerd zijn in Leuven of niet. Zo klonk de uitnodiging van rector Luc Sels vorige week. Een preventieve maatregel om een vlot examenverloop te verzekeren die tot nu toe 2329 studenten kon overtuigen. “Zij mogen één dezer dagen hun boosterprik komen halen in de Brabanthal,” aldus Sels. Sowieso is de organisatie van een examenperiode te midden een pandemie geen sinecure. “De KU Leuven heeft verschillende scenario’s uitgestippeld. Als omikron een tsunami wordt hopen we die golf op te vangen door examens te spreiden of deels online te organiseren, maar we gaan ervan uit dat het zover niet hoeft te komen, mede dankzij deze boostercampagne. En dus is onze boodschap: wees welkom wanneer het past, liefst tussen twee examens in.” We spraken enkele studenten.