Sonia, met achter zich haar moeder, en vader Achiel.
Volledig scherm
Sonia, met achter zich haar moeder, en vader Achiel. © Vertommen

"Zelfs dokters zijn verontwaardigd"

HOLSBEEK/WERCHTERNa de klachten over Remy in Leuven duiken er nu ook frustraties op over het woonzorgcentrum Sint-Margharetha in Holsbeek. Sonia (54) uit Werchter is namelijk niet te spreken over hoe ze daar met haar dementerende vader Achiel (77) zijn omgegaan en ze hem er liever kwijt dan rijk zijn. "Toen we op reis vertrokken, werd pa al op de eerste dag naar het ziekenhuis gebracht, en wij konden nies doen. Maar ondanks een positief advies van de dokters mocht hij niet terugkeren", aldus de dochter.

 1. Toch ook eens goed horecanieuws in deze coronatijden: Restaurant Den Angelus opent hoevewinkel in Leuvense Bondgenotenlaan
  PREMIUM
  Leuven

  Toch ook eens goed horeca­nieuws in deze coronatij­den: Restaurant Den Angelus opent hoevewin­kel in Leuvense Bondgeno­ten­laan

  De Bondgenotenlaan in Leuven kampt net zoals vele andere winkelstraten in Vlaanderen met leegstand, maar gelukkig is er goed nieuws. Zopas opende Den Angelus de deuren van een hoevewinkel met ambachtelijke producten. “Het restaurant blijft voorlopig gesloten door de coronamaatregelen maar de producten die we zelf produceren op onze boerderij zijn zeker een meerwaarde voor het aanbod in Leuven”, vertelt Kim Van Horenbeeck.
 2. Inbraakcijfers in dalende trend maar via “1 dag niet” roept men op om nog meer in te zetten op preventie

  Inbraakcij­fers in dalende trend maar via “1 dag niet” roept men op om nog meer in te zetten op preventie

  Deze week vindt de zevende editie van ’1 dag niet’ plaats, de nationale actiedag tegen woninginbraken. Zo wil de overheid de burger sensibiliseren over inbraakpreventie. Wist je dat de gelegenheidsinbreker zijn inbraakpoging na 3 minuten opgeeft? Met een aantal kleine maatregelen en goede gewoonten maak je het de inbreker moeilijker en verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. De actie valt elk jaar samen met de overgang naar het winteruur. Tijdens de korte herfst- en winterdagen stijgt het aantal inbraken immers aanzienlijk.
 1. Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit
  Play

  Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit

 2. Wij hebben de PlayStation 5 al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de PlayStati­on 5 al: unboxing en eerste indruk