Het vaccinatiecentrum in Rotselaar.
Volledig scherm
Het vaccinatiecentrum in Rotselaar. © Vertommen

Vijftienduizend inwoners uit drie gemeentes volledig gevaccineerd

ROTSELAAR/TREMELO/HOLSBEEKDeze week zijn 3.570 inwoners uitgenodigd om hun eerste of tweede coronavaccin te komen halen voor de gemeenten Holsbeek, Rotselaar en Tremelo.

 1. Regen deert aanwezigen Leuven Zingt niet
  LEUVEN

  Regen deert aanwezigen Leuven Zingt niet

  Leuven Zingt is zaterdag een regeneditie geworden, maar dat deerde de aanwezige muziekfanaten niet. Leuven Zingt vond plaats op het grasveld naast de hockey langs de Hertogstraat in Heverlee, de plek die deze zomer wordt ingepalmd door Leuven Air. Tijdens Leuven Zingt werden klassiekers uit het collectieve muziekgeheugen te berde gebracht, al probeerde de regen daar een stokje voor te steken. Toch hield iedereen vol en werd het best nog een gezellige boel.
 2. Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoopste energiecontracten: zo betaal ook jij minder
  Energie

  Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoop­ste energiecon­trac­ten: zo betaal ook jij minder

  De consument raakt niet wijs uit de energiemarkt en zijn stroom- en aardgasfactuur. Hij is nauwelijks op de hoogte van de contractvoorwaarden, weet amper of hij een vaste of variabele prijs betaalt en heeft geen inzicht in de verschillende vaste kosten. Het gevolg: door een gebrek aan informatie betaalt hij een te hoge energieprijs. Maar waar vind je alle essentiële informatie? Mijnenergie.be schept klaarheid.
 3. Buurtbewoners zijn aanhoudende rattenplaag aan Heikant beu: “Hoe erg het is? Ik heb passanten ze eens horen tellen. Na 26 gaven ze het op”
  PREMIUM
  Rotselaar

  Buurtbewo­ners zijn aanhouden­de ratten­plaag aan Heikant beu: “Hoe erg het is? Ik heb passanten ze eens horen tellen. Na 26 gaven ze het op”

  Verschillende buurtbewoners van de Heikant in Rotselaar hebben het gehad met de lakse houding van het gemeentebestuur in verband met een rattenplaag. Op de hoek van de Heirbaan en de Eekhoornlaan houdt het probleem al maandenlang aan, maar een oplossing is er voorlopig nog niet. “Is het gemeentebestuur op vakantie of hebben ze een collectieve burn-out?”, vraagt buurtbewoner Yuri (54) zich af. Piet de Bruyn, schepen van Milieu, stelt dat er hard gewerkt wordt om het probleem te verhelpen.