De Kinnekeskoers is een echt wielerfeest voor de allerjongsten.
Volledig scherm
De Kinnekeskoers is een echt wielerfeest voor de allerjongsten. © Vitesse Fietsen

Vijfde editie ‘Kinnekeskoers’ gaat op zoek naar nieuwe Rotselaarse sprintkoning(in)

ROTSELAARNa een seizoen van platte rust is de Vitesse Kinnekeskoers terug onder de kerktoren van Rotselaar. Een jubileumversie, want de kinderkoers is al toe aan een lustrumeditie. De steunwieltjes mogen alvast worden opgeblonken tegen zondag. 

 1. REPORTAGE Van elektrische wagens tot deel(bak)fietsen: “Leven in Leuven zonder eigen wagen is best betaalbaar”
  PREMIUM
  Leuven

  REPORTAGE Van elektri­sche wagens tot deel(bak)fietsen: “Leven in Leuven zonder eigen wagen is best betaalbaar”

  Leven en/of werken in hartje Leuven kan steeds gemakkelijker zonder eigen wagen. Het bespaart je niet zelden een lange zoektocht naar een parkeerplaats en het bijhorende dure parkeerticket. Steeds meer mensen overwegen dan ook om hun eigen wagen in te ruilen voor deelmobiliteit in de meest brede zin van het woord. Deelwagens, deelfietsen, deelbakfietsen… al dan niet elektrisch, het aanbod blijft groeien. HLN Leuven maakte een overzicht van de vele mogelijkheden. Welke opties zijn er en wat kost het? Je leest het hier!
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.