Bij chiro Werchter is het behelpen, maar veel haalt het niet uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij chiro Werchter is het behelpen, maar veel haalt het niet uit. © Chiro Werchter

VIDEO. Jeugdkampen vallen in het water: “We staan er echt tot onze enkels in”

LEUVEN/ROTSELAAR/HULDENBERGVerschillende jeugdbewegingen uit ons regio moeten hun bivak in de Ardennen opbreken door de overvloedige regen die de kampterreinen doet onderlopen. Chiro Werchter werd dinsdag door de plaatselijke brandweer geëvacueerd. Ze zullen hun kamp voortzetten bij podiumbouwer Stageco in Tildonk. Ook bij scouts Sint-Maarten uit Wilsele is het alle hens aan dek.

 1. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.
 2. 21-jarige met voorlopig rijbewijs onder invloed
  LEUVEN

  21-jarige met voorlopig rijbewijs onder invloed

  Een 21-jarige bestuurder trok zondag om 1.50 uur de aandacht van een anonieme politiepatrouille op het Martelarenplein in Leuven. De agenten zetten het voertuig aan de kant in de Louis Melsensstraat. Tijdens het nazicht van de papieren werd duidelijk dat de twintiger een voorlopig rijbewijs had en dus niet met de auto mocht rijden op het tijdstip van controle. Bovendien toonde een speekseltest aan dat hij onder invloed van drugs was. Zijn voorlopig rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen.
 3. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.