Werken E314 in Wilsele.
Volledig scherm
Werken E314 in Wilsele. © Vertommen

Vanaf zaterdag werken aan middenberm E314 tussen Wilsele en Aarschot

ROTSELAAR/WILSELE/AARSCHOTOm de doorstroming van de snelweg te verbeteren en sluipverkeer op de Aarschotsesteenweg in Wezenmaal tegen te gaan, komt er een spitsstrook op de E314. Dit aan de richting Limburg tussen Wilsele en Aarschot.

 1. Limburger (56) eet en drinkt hele namiddag in Blauwe Schuit, en dan komt de rekening...
  LEUVEN/BILZEN

  Limburger (56) eet en drinkt hele namiddag in Blauwe Schuit, en dan komt de rekening...

  Een 56-jarige man uit Bilzen heeft zich maandag een hele namiddag en avond tegoed gedaan aan eten en drinken in brasserie De Blauwe Schuit op het M. de Layensplein in Leuven. De vijftiger was ’s middags gearriveerd en bestelde voortdurend eten en drinken. Gedurende de namiddag bleef de man zitten. Hij viel zelfs enkele keren in slaap op het terras. Omstreeks 19 uur vroeg hij de rekening. Al snel bleek dat de man geen geld of een ander betaalmiddel op zak had om zijn rekening van 109 euro te betalen. De vijftiger werd onmiddellijk gedagvaard in toepassing van het snelrecht. Hij zal zich in oktober moeten verantwoorden in de correctionele rechtbank voor flessentrekkerij.
 1. VIDEO: Kinderen dolenthousiast bij verkenning WK-parcours
  Leuven

  VIDEO: Kinderen dolenthou­si­ast bij verkenning WK-par­cours

  Donderdagvoormiddag was het lokale WK-parcours in Leuven open voor een verkenning door de renners. De Belgen zijn natuurlijk ook in de buurt, maar nog veel meer sterren zijn de komende dagen te zien in de studentenstad. Het ideale moment dus voor de scholen in Leuven om een kijkje te gaan nemen. Overal langs het parcours stonden de dolenthousiaste kinderen. Op de video zie je bijvoorbeeld hoe ze bij het opdraaien van de Sint-Antoniusberg de volledige bocht hadden ingepalmd. Ze moedigden alle renners luid aan, scandeerden “België” en enkele gelukvogels ontvingen zelfs een handje van een vedette of - nog beter - een lege drinkbus. Ook voor heel wat exotische renners was het een unieke ervaring. Dankzij het zonnetje dus alleen maar lachende mensen deze voormiddag in Leuven.
 2. Bushokje De Lijn aan Sint-Annaschool zal verplaatst worden na protest van ouders: “Situatie wordt alleen maar veiliger zo”
  PREMIUM
  BAAL

  Bushokje De Lijn aan Sint-Annaschool zal verplaatst worden na protest van ouders: “Situatie wordt alleen maar veiliger zo”

  Het schuilhuisje van De Lijn aan de Sint-Annaschool in Baal zal binnenkort een zestal meter worden opgeschoven. Die beslissing komt er nadat de ouderraad vragende partij was, omdat het bushokje op die plek conflicten opleverde tussen voetgangers en fietsers. “Ten laatste over twee weken moet het schuilhokje verhuisd zijn”, belooft schepen Nick De Rijck (N-VA).