Zaakvoerder Philippe Walschaerts haalt Babette even uit haar aquarium voor de foto.
Volledig scherm
Zaakvoerder Philippe Walschaerts haalt Babette even uit haar aquarium voor de foto. © Vertommen

Restaurant ‘De Rode Kreeft’ krijgt uit het niets uniek albino exemplaar geleverd: “Kans dat je dit meemaakt is 1 op 10 miljoen”

WerchterDe kans dat je een knaloranje kreeft opvist, bedraagt volgens kenners zowat één op tien miljoen. Bij restaurant De Rode Kreeft in Werchter keken ze dan ook raar op toen er in hun batch van honderd kreeften zo’n albino exemplaar tussen zat. Het Canadese vrouwtje werd Babette gedoopt en zal voorlopig niet in de kookpot verdwijnen. “Liefst van al zoeken we een nieuwe thuis voor haar.”

 1. Korpschef reageert op grensoverschrijdend gedrag bij lokale politie: “Mijn overstap naar het Comité P heeft hier niets mee te maken”
  PREMIUM

  Korpschef reageert op grensover­schrij­dend gedrag bij lokale politie: “Mijn overstap naar het Comité P heeft hier niets mee te maken”

  Verbaal geweld, pesterijen en discriminatie. Een op de vijf personeelsleden van de politiezone BHK (Boortmeerbeek/Haacht/Keerbergen) zou het afgelopen half jaar te maken gekregen hebben met grensoverschrijdend gedrag. Vooral drie leidinggevenden bevinden zich in het oog van de storm. “Er is werk aan de winkel, maar er moeten geen mensen ontslagen worden”, stelt korpschef Wim D’haese. Wat is er aan de hand en waarom vindt D’haese het vreemd dat het rapport net nu gelekt is?
  Keerbergen, Haacht
 2. Motorcompartiment van auto vat vuur tijdens het rijden

  Motorcom­par­ti­ment van auto vat vuur tijdens het rijden

  De brandweer is dinsdagnamiddag omstreeks 13.00 uur moeten uitrukken naar het kruispunt van de Lange Dreef met de Rijmenamseweg in Rijmenam bij Bonheiden. Het motorcompartiment van een wagen had het er vuur gevat. “Het was de autobestuurster zelf die de brand tijdens het rijden plots had opgemerkt”, vertelt Larissa Gommers van de Hulpverleningszone Rivierenland. Bij aankomst van de brandweer stond het voertuig in lichterlaaie. Het vuur was echter snel onder controle. Nadien werd de wagen getakeld. Door de interventie van de hulpdiensten werd de rijbaan tijdelijk afgesloten voor het verkeer.
  Keerbergen
 3. Tilia Bloemenatelier pakt uit met nieuw concept voor vrouwelijke ondernemers: “Voor elke nieuwe huurder organiseren we een lanceringsavond”

  Tilia Bloemenate­lier pakt uit met nieuw concept voor vrouwelij­ke onderne­mers: “Voor elke nieuwe huurder organise­ren we een lancerings­avond”

  Het duurzame bloemenatelier Tilia in Wijgmaal slaat een nieuwe weg in. Bedoeling is om inspirerende ruimte te creëren voor vrouwelijke ondernemers: “Tilia Bloemenatelier verandert inderdaad van koers en wordt Tilia Conceptstore. Vanaf nu is het mogelijk om een plek te huren bij Tilia om jouw product in de kijker te zetten”, vertelt de jonge onderneemster Louise Vanderlinden (27). Of ook: leen eens een winkelruimte maar wat vraagt Tilia in ruil?
  Leuven