Junior Bears on Wheels opnieuw erkend als jeugdvriendelijke club
Volledig scherm
Junior Bears on Wheels opnieuw erkend als jeugdvriendelijke club © Vertommen

Opnieuw officieel erkend als jeugdvriendelijke club: de Junior Bears On Wheels

Rotselaar‘Non-stop voor G-sport’ staat er op de oorkonde die de Junior Bears On Wheels (JBOW) voor het vierde jaar op rij mochten ontvangen: een erkenning die de organisatie Parantee-Psylos jaarlijks uitreikt aan sportclubs die net dat beetje meer doen om hun sport toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Op de oorkonde prijkt de bijna tienjarige Wannes. “We zijn zo blij dat we deze club hebben gevonden”, zegt de mama. “In Haacht, waar we wonen, is er geen enkele jeugdorganisatie die rekening houdt met de beperking van mijn zoon.” 

0 reacties

 1. Jean (77) en Suzanna (75) moeten vergunde duiventil afbreken na klacht van boze buur: “Kunnen ze toch moeilijk een pamper omdoen?”
  PREMIUM
  88

  Jean (77) en Suzanna (75) moeten vergunde duiventil afbreken na klacht van boze buur: “Kunnen ze toch moeilijk een pamper omdoen?”

  Jean (77) en Suzanna (75) Denis-Van Lancker houden sinds 1972 duiven. Hun vijftig dieren kregen in 2008 een gloednieuw vergund onderkomen, nadat het koppel verhuisde naar een bungalow. Toch veroordeelde een rechtbank het duivenkot tot de sloop. Of hoe een hobby de relatie met de buren danig verzuren kan. “Die beesten waren mijn laatste pleziertje”, klinkt het. Wij gingen langs.
  Herent
 2. M-IDZOMER vult affiche verder aan met straffe namen: “En Huma Bhabha in de zalen!”
  PREMIUM

  M-IDZOMER vult affiche verder aan met straffe namen: “En Huma Bhabha in de zalen!”

  Met Suzanne Vega, Thurston Moore Group, José González en DAAN zijn de headliners van M-IDZOMER al even gekend. Zopas loste het Leuvense festival nieuwe namen. “Marble Sounds geeft de aftrap op 27 juli. Alela Diane warmt dan weer op voor Suzanne Vega op zondag 30 juli. En Calicos wordt toegevoegd aan de line-up van zaterdag 29 juli”, zegt programmator Mike Naert die graag een voorlopig overzicht van de affiche geeft, dag per dag.
  Leuven
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Three Monkeys sluit deuren op 30 maart: “We onderhandelen met een aantal partijen die dit mooie culinaire initiatief willen voortzetten”
  PREMIUM
  1

  Three Monkeys sluit deuren op 30 maart: “We onderhande­len met een aantal partijen die dit mooie culinaire initiatief willen voortzet­ten”

  Het moest een nieuwe culinaire hotspot worden in Leuven, maar helaas eindigt het verhaal vroeger dan verwacht voor ‘Belgian Food Café Three Monkeys’. Nochtans had uitbater Filip Goris niets aan het toeval overgelaten in het concept: een interieur met de ‘Roaring Twenties’ als inspiratiebron en Vlaamse klassiekers op basis van grootmoeders geheime receptenboekje op het menu. Blijft de vraag: waarom sluit de bekende horecazaak eind deze maand de deuren?
  Leuven