Op het dak van de site van Danone in Rotselaar komen meer dan 600 zonnepanelen.
Volledig scherm
Op het dak van de site van Danone in Rotselaar komen meer dan 600 zonnepanelen. © vertommen

Omwonenden kunnen eigenaar worden van nieuwe zonnepanelen op Danone-site

ROTSELAAR/HAACHTZuivelproducent Danone gaat in samenwerking met de lokale energiecoöperatie ECoOB en burgerbeweging Klimkracht meer dan zeshonderd zonnepanelen plaatsen op de daken van haar vestiging in Rotselaar. Omwonenden krijgen ook de kans om een graantje mee te pikken.

 1. Dellepark krijgt make-over

  Dellepark krijgt make-over

  De Herentse buurtspeelpleintjes kregen de voorbije jaren een stevige update. Dat werk is nog niet klaar, maar met de aanpak van het Dellepark wordt het speelweefsel in Herent verder versterkt. Al in 2019 startte het gemeentebestuur met de opmaak van een nieuw gemeentelijk speel- en vrijetijdsweefselplan. “We wilden niet zomaar aan de slag, maar schreven een duidelijke visie uit waardoor we verder konden werken aan het speel- en vrijetijdsweefsel”, vertelt Maarten Forceville, toenmalig schepen van jeugd.
  Herent
 2. Dijlejutters vissen opnieuw heel wat afval op tijdens Wereldwaterdagen: “Als elke vondst een verhaal is, is de Dijle een bibliotheek”

  Dijlejut­ters vissen opnieuw heel wat afval op tijdens Wereldwa­ter­da­gen: “Als elke vondst een verhaal is, is de Dijle een biblio­theek”

  Zoals de traditie dat wil voeren de Dijlejutters tijdens de Wereldwaterdagen opnieuw uit om de gelijknamige rivier een grondige schoonmaak te gunnen. In het kader van het project Leuven River Upcycling koos een twintigtal jutters zondag het ruime sop. Een avontuurlijke afvaart later verzamelden de deelnemers opnieuw een collectie grof vuil die de gemiddelde ijzermarchand doet watertanden.
  Leuven
 3. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.
 1. Motorcompartiment van auto vat vuur tijdens het rijden

  Motorcom­par­ti­ment van auto vat vuur tijdens het rijden

  De brandweer is dinsdagnamiddag omstreeks 13.00 uur moeten uitrukken naar het kruispunt van de Lange Dreef met de Rijmenamseweg in Rijmenam bij Bonheiden. Het motorcompartiment van een wagen had het er vuur gevat. “Het was de autobestuurster zelf die de brand tijdens het rijden plots had opgemerkt”, vertelt Larissa Gommers van de Hulpverleningszone Rivierenland. Bij aankomst van de brandweer stond het voertuig in lichterlaaie. Het vuur was echter snel onder controle. Nadien werd de wagen getakeld. Door de interventie van de hulpdiensten werd de rijbaan tijdelijk afgesloten voor het verkeer.
  Keerbergen