Café De Zijbeuk in Rotselaar.
Volledig scherm
Café De Zijbeuk in Rotselaar. © Vertommen

Man die met wapen zwaaide op café is 39-jarige uit Rotselaar

ROTSELAARDe man die zondagavond in café De Zijbeuk een wapen vertoonde, toen hij zijn Covid Safe Ticket moest laten zien, is een 39-jarige man uit Rotselaar. Na zijn verhoor mocht de dertiger beschikken. “We zullen gepast gevolg geven aan deze feiten”, zegt parketwoordvoerster Nele Michiels.

 1. Johan Van Schaeren blikt terug op 20 jaar Cinema ZED: “Louis Theroux was zo populair dat we bodyguards moesten inzetten”
  PREMIUM
  Leuven

  Johan Van Schaeren blikt terug op 20 jaar Cinema ZED: “Louis Theroux was zo populair dat we bodyguards moesten inzetten”

  Toen Johan Van Schaeren (49) als prille twintiger met een aantal gelijkgestemde cinemafielen vzw Fonk uit de Leuvense klei stampte, durfde hij niet dromen van drie bioscoopzalen. Ondertussen heeft Cinema ZED –onderdeel van vzw Fonk- twintig jaar op de teller en passeerden meerdere grote namen de revue, waaronder Michaël R. Roskam en Louis Theroux. “Toen Louis de tweede keer op bezoek kwam, kregen we dreigementen van Scientology”, aldus Johan Van Schaeren.
 2. N-VA hekelt huidige toestand van park Philipssite: “van de beloofde tijdelijke herinrichting is er nog niets in huis gekomen”
  Leuven

  N-VA hekelt huidige toestand van park Philipssi­te: “van de beloofde tijdelijke herinrich­ting is er nog niets in huis gekomen”

  Once in a lifetime: weinig Leuvenaars zullen het wereldkampioenschap wielrennen vergeten zijn, dat de stad vorig jaar aandeed. De aankomst werd voorzien ter hoogte van de Philipssite. Reden genoeg voor het stadsbestuur om de gelegenheid aan te grijpen om het park grondig te hertekenen. Een tijdelijke herinrichting werd oorspronkelijk voor het najaar van 2021 voorzien, de finale aanleg voor 2023. “Vandaag ligt het park er evenwel nog steeds troosteloos bij en is er van de beloofde tijdelijke herinrichting nog niets in huis gekomen”, hekelen gemeenteraadsleden Pieterjan Vangerven (N-VA) en Anja Verbeeck (N-VA).