De nieuwe woningen komen tegenover de kerk van Werchter.
Volledig scherm
De nieuwe woningen komen tegenover de kerk van Werchter. © rv

Loodsen brouwerij Jack-Op krijgen tweede leven in woonproject: “Eerste bewoners verwachten we eind 2023"

WERCHTERDe loodsen van brouwerij Jack-Op in hartje Werchter, waar bijna honderd jaar het befaamde studentenbier werd gebrouwen, krijgen een nieuwe bestemming. Er komen zesenveertig moderne appartementen, twee woningen en een commerciële ruimte rond een grote, publieke binnentuin.

 1. Fleurige glasbollen in de strijd tegen zwerfvuil
  TREMELO

  Fleurige glasbollen in de strijd tegen zwerfvuil

  De fleurige glasbollen aan de parking Vinneweg moeten potentiële sluikstorters op andere gedachten brengen. De glasbollen werden opgesmukt in de hoop dat er minder wordt gesluikstort in de omgeving van de bollen. Elke glasbol werd versierd met kleurrijke bloemenstickers. De actie maakt deel uit van het coachingtraject van Mooimakers. Met het traject wordt gestreefd naar een schonere, propere en mooiere gemeente. Dat doen ze door de hotspots van zwerfvuil in kaart te brengen, op zoek te gaan naar oplossingen en te blijven monitoren.
 2. Wateroverlast in wijk Kwade Hoek onder controle maar Dijle in centrum staat nog steeds hoog: “Speciale pompwagen van de Civiele Bescherming laten aanrukken”
  PREMIUM
  Leuven/Wilsele

  Waterover­last in wijk Kwade Hoek onder controle maar Dijle in centrum staat nog steeds hoog: “Speciale pompwagen van de Civiele Bescher­ming laten aanrukken”

  In de Leuvense wijk Kwade Hoek en in de omgeving van de Aarschotsesteenweg in deelgemeente Wilsele kwamen enkele straten blank te staan. Het water bleef stijgen en stroomde ook binnen in enkele woningen. De situatie is ondertussen onder controle. “Na een nacht pompen met een speciale vrachtwagen die we lieten aanrukken via de Civiele Bescherming trekt het water nu weg”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit). Het water in de Dijle blijft ondertussen wel erg hoog.
 1. Van magisch aperitief tot racen met gekke fietsen. Stad wil meer leven in winkelstraten: “We verleiden Leuvenaars en bezoekers met verrassend programma”
  PREMIUM
  Leuven
  4

  Van magisch aperitief tot racen met gekke fietsen. Stad wil meer leven in winkelstra­ten: “We verleiden Leuvenaars en bezoekers met verrassend programma”

  De stad Leuven schakelt een versnelling hoger om de relance van de lokale handel te ondersteunen. “Nu de horeca binnen en buiten open is, is het tijd om een tandje bij te steken en meer leven in de stad te brengen”, zegt schepen van Handel Johan Geleyns (CD&V). Een opvallend gegeven: er beweegt ook stilaan één en ander in de goede richting inzake leegstand. Zo krijgt het pand van Kookhuys Mafrans een nieuwe invulling.