Buurtbewoner Jan Dierickx (84).
Volledig scherm
PREMIUM
Buurtbewoner Jan Dierickx (84). © Vertommen

Laatste sprankeltje hoop verdwenen nu woonwijk Olifant in Werchter officieel wordt gesloopt: “Wij moeten ons huis afgeven voor een appel en een ei”

RotselaarHet zat er al jaren aan te komen, maar nu is het officieel: de meer dan dertig woningen in de woonwijk Olifant in Werchter gaan tegen de grond. De wijk moet ruimte maken voor het Sigmaplan Demervallei, dat overstromingen wil voorkomen en de vallei promoveren tot een recreatieve hotspot. “Vooral erg zielig voor alle jonge gezinnen hier”, klinkt het in de buurt.

 1. Missionaris en pater Terweduwe uit Begijnendijk is niet meer, hij overleed op 93 jarige leeftijd in Chili, Diana kende hem goed en blikt terug
  PREMIUM
  Begijnendijk

  Missiona­ris en pater Terweduwe uit Begijnen­dijk is niet meer, hij overleed op 93 jarige leeftijd in Chili, Diana kende hem goed en blikt terug

  Pater Isidoor Terweduwe uit Begijnendijk overleed afgelopen week in het ziekenhuis van Parral in Chili. Terweduwe was al 67 jaar aan de slag in het Zuidamerikaanse land als missionaris en werd er donderdag begraven, hij werd net geen 93 jaar. Diana Van der Veken uit Begijnendijk heeft de pater goed gekend en blikt terug op zijn leven.
 2. REPORTAGE. Amper zelftests te vinden in Leuven, toch is de vraag al groot: “Kan ik mij anders op een wachtlijst zetten?”
  PREMIUM
  Leuven

  REPORTAGE. Amper zelftests te vinden in Leuven, toch is de vraag al groot: “Kan ik mij anders op een wachtlijst zetten?”

  Vanaf vandaag kan je bij je apotheker terecht voor een corona-zelftest. Onze redactie ging op pad langs de Leuvense apotheken, maar nagenoeg nergens waren er al zogenaamde zelftests geleverd. Maar wie zoekt, die vindt. Bij apotheker LOX in Kessel-Lo hadden we prijs. Maar hoe werkt dat nu juist? En worden onze lokale apothekers overspoeld met vragen naar zo'n zelftests?
 1. Vrachtwagen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto
  Play

  Vrachtwa­gen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto

 2. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten