Jeannine (91) uit Werchter raakte alles kwijt in een zware woningbrand op 7 juni.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeannine (91) uit Werchter raakte alles kwijt in een zware woningbrand op 7 juni. © RV

Jeannine (91) ziet haar spaargeld in vlammen opgaan bij zware woningbrand, familie start crowdfunding: “Ze zit er helemaal door”

RotselaarJeannine Cremerie (91) raakte in juni al haar bezittingen kwijt in een zware woningbrand in Werchter. Sindsdien woont ze in een rustoord, maar de kosten blijven oplopen omdat haar spullen niet verzekerd waren. Familie en vrienden springen nu voor haar in de bres met een crowdfundingsactie. “Ze heeft alleen nog de kleren die ze aanhad. Alles wat haar lief was, is ze kwijtgeraakt”, vertelt kleindochter Sofie.

 1. Leuvense Mobipunten trekken internationale aandacht: “20 Europese steden kwamen kijken hoe we het aanpakken en het zijn niet van de minsten”
  PREMIUM
  Leuven
  1

  Leuvense Mobipunten trekken internatio­na­le aandacht: “20 Europese steden kwamen kijken hoe we het aanpakken en het zijn niet van de minsten”

  Bijzondere dag in Leuven want liefst 20 Europese steden kwamen met eigen ogen kijken hoe de universiteitsstad de ‘shift’ van de wagen naar de fiets en het openbaar vervoer in een stroomversnelling heeft gebracht. Onder hen enkele grootsteden zoals Madrid, Rome en München. “Het is uiteraard fijn dat we een voorbeeld zijn voor andere steden, maar het werk is nog niet af. Zo breiden we in 2023 de vloot van elektrische deelbakfietsen nog gevoelig uit”, zegt schepen van Mobiliteit David Dessers (Groen).