HLN-journaliste Esther De Leebeeck ondergaat een sneltest.
Volledig scherm
PREMIUM
HLN-journaliste Esther De Leebeeck ondergaat een sneltest. © Vertommen

Hoe betrouwbaar zijn sneltests? Vijf journalisten testen positief op sneltest, maar negatief op pcr-test

RotselaarAfgelopen woensdag staat voor de bewoners van woonzorgcentrum De Wyngaert in het geheugen gegrift als een ware hoogdag. Een voor een kregen ze keurig het coronavaccin. Triomf en euforie, u weet wel. Maar voor zo’n vijf journalisten die er een reportage wilden maken, startte de dag in mineur. Want, zij testten allemaal positief op de coronasneltest. Of toch niet? De resultaten van de pcr-test zijn dan weer negatief. Kunt u volgen? Wat liep er hier mis? En kunnen we zo'n sneltesten wel vertrouwen?

 1. Krakende studenten moeten pand woensdag definitief verlaten: “Zonde, want samen met de buurt hadden we nog mooie dingen kunnen doen”
  PREMIUM
  1

  Krakende studenten moeten pand woensdag definitief verlaten: “Zonde, want samen met de buurt hadden we nog mooie dingen kunnen doen”

  Halverwege februari bliezen twee twintigers nieuw leven in een vervallen herenwoning in Winksele, die al sinds het begin van de eeuw niet werd bewoond. Door de woning te kraken kaartten de studenten de hoge kotenprijzen en de grote leegstand aan, waarbij ze zelfs konden rekenen op de sympathie van de buurt. Daar komt nu heel snel een einde aan: de jongedames ontvingen het bevel de woning tegen woensdag te verlaten.
  Herent
 2. Leuven gaststad voor grootste Europees Jeugdparlement sinds ontstaan: “Ontmoetingsplaats voor diverse jonge geesten”

  Leuven gaststad voor grootste Europees Jeugdparle­ment sinds ontstaan: “Ontmoe­tings­plaats voor diverse jonge geesten”

  “Democratie door Diversiteit.” Dat is de slogan waarmee het Europees Jeugdparlement België gisteren in Leuven zo’n tweehonderd jongeren uit verschillende landen voor de 29ste keer samenbracht. Van 20 tot 24 maart stippelen de jongeren zelf het beleid uit door voorstellen te formuleren en in dialoog te treden met de beleidsmakers. Het is de grootste Belgische top sinds het ontstaan van de organisatie.
  Leuven