De graafwerken in Werchter zijn van start gegaan.
Volledig scherm
PREMIUM
De graafwerken in Werchter zijn van start gegaan. © KAR

Graafwerken nieuwe woonbuurt ‘Brouwmeester’ gestart in Werchter: “Eerste bewoners tegen lente 2024"

ROTSELAARDe loodsen van de legendarische Brouwerij Jack-Op in Werchter, waar bijna honderd jaar het beroemde studentenbier werd gebrouwen, krijgen stilaan een tweede leven. Er zullen onder meer 46 appartementen verrijzen. Tijdens de werken zal het opgepompte water ten dienste gesteld worden van buurtbewoners om hun planten of gazon te sproeien.

  1. Vlaams minister van welzijn opent vitrinetentoonstelling op Wereld Alzheimer Dag: “Vergeet de ziekte, kijk naar de persoon.”
    Leuven

    Vlaams minister van welzijn opent vitrineten­toon­stel­ling op Wereld Alzheimer Dag: “Vergeet de ziekte, kijk naar de persoon.”

    Met een nieuwe diagnose wereldwijd iedere vier seconden, 140.000 patiënten in Vlaanderen en Brussel, en een geschatte verdubbeling van dat aantal in 2070 is dementie een huizengroot probleem. Vandaag, op Wereld Alzheimer Dag, opende Vlaams minister van welzijn Hilde Crevits (CD&V) de vitrinetentoonstelling ‘Sprekende Beelden’. 75 verbeelde verhalen over dementie in 16 vitrines houden de dialoog met de omstaander springlevend.