Freddie Van den Broeck van Bouwmaterialen Van den Broeck is maar wat blij dat de werken voor zijn deur eindelijk bijna voorbij zijn.
Volledig scherm
Freddie Van den Broeck van Bouwmaterialen Van den Broeck is maar wat blij dat de werken voor zijn deur eindelijk bijna voorbij zijn. © Sven Ponsaerts

Einde werken N21 eindelijk in zicht

HAACHT/WERCHTERAnders dan aangekondigd zal de Werchtersesteenweg (N21) in Haacht vrijdag nog niet opnieuw worden opengesteld voor het verkeer. Door de winterprik zijn de laatste asfalteringswerken twee weken uitgesteld. "Blij dat het ein-de-lijk voorbij is", zucht handelaar Freddie Van den Broeck, die de 20 maanden durende werken voor zijn deur altijd als 'een schande' bestempelde.

 1. Gault Millau-restaurant dompelt zich onder in houtskoolovenpizza’s: “We wilden eens iets totaal anders doen”
  Rotselaar

  Gault Mil­lau-restaurant dompelt zich onder in houtskoolovenpizza’s: “We wilden eens iets totaal anders doen”

  Door de verplichte sluiting zijn heel wat restaurants opnieuw in een zesde versnelling geschoten om afhaalmaaltijden aan te bieden. Bij het gastronomisch Resto Wald in Rotselaar kan je voortaan huisbereide pizza’s bestellen, iets wat normaal niet op de menukaart staat. En voor wie het toch dat tikkeltje meer mag zijn, kan opteren voor de ‘full weekend experience’. Hun initiatief en dat van vele andere Vlaamse horeca-uitbaters vind je nu ook terug op www.hln.be/helpdehoreca.
 2. De coronacijfers in Rotselaar van dinsdag 20 oktober

  De coronacij­fers in Rotselaar van dinsdag 20 oktober

  In Rotselaar zijn er op één dag 6 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 42 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Rotselaar komt dat getal nu op 247 te liggen. Rotselaar heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 3. Dame die met dochtertje op achterbank avondklok niet respecteert heeft slechts voorlopig rijbewijs

  Dame die met dochtertje op achterbank avondklok niet respec­teert heeft slechts voorlopig rijbewijs

  De politie controleerde dinsdagnacht rond 0.40 uur een wagen op de Westelsebaan in Averbode. De 26-jarige bestuurster uit Aarschot kon geen geldige reden aanbrengen waarom zij de avondklok niet navolgde. De dame had enkel een voorlopig rijbewijs waarmee ze ’s nachts niet mocht rijden. Haar 6-jarig dochtertje zat op de achterbank in een kinderzitje maar was niet vast gegespt. Voor alle inbreuken werd een proces-verbaal opgesteld.