Illustratie PZ BRT.
Volledig scherm
Illustratie PZ BRT. © Vertommen

Een op tien rijdt te snel

De politiezone BRT (Begijnendijk-Rotselaar-Tremelo) heeft op snelheid gecontroleerd. Van de 1.436 gecontroleerde voertuigen, reed 12 procent van de bestuurders te snel.

 1. Joint kost veertiger vier maand rijverbod en boete
  KESSEL-LO

  Joint kost veertiger vier maand rijverbod en boete

  Een 40-jarige man uit Tielt-Winge is in beroep veroordeeld tot vier maand rijverbod en 1.600 euro boete voor rijden onder invloed. Driss H. werd op 19 oktober 2019 omstreeks 21 uur op de Tiensesteenweg uit het verkeer gehaald in Kessel-Lo. De man testte positief voor cannabis en de technische keuring van zijn auto was een half jaar vervallen. De. man verklaarde de positieve test doordat hij ‘s ochtends een joint had gerookt. H. werd in het verleden al vijftien maal veroordeeld voor verkeersgerelateerde feiten en voor drugs in 2002. De man vroeg in beroep een mildere straf maar daar ging de rechtbank niet op in. De veertiger werd deze maand ook nog veroordeeld tot vier maanden cel voor slagen aan een andere man. Hij nam het slachtoffer in een houdgreep in een winkel toen die een opmerking maakte over het gedrag van zijn kind.
 2. OH Leuven haalt zich woede van Jordaanse fans op de hals met Facebookpost van regenboogvlag: “Dit lijkt wel georganiseerde haatcampagne”
  PREMIUM
  Leuven

  OH Leuven haalt zich woede van Jordaanse fans op de hals met Facebook­post van regenboog­vlag: “Dit lijkt wel georgani­seer­de haatcampag­ne”

  Voetbalclub Oud-Heverlee Leuven heeft zich de woede van haar Jordaanse fans op de hals gehaald met een Facebookpost van de regenboogvlag. Ze vragen daarmee aandacht voor inclusie en diversiteit in het voetbal, maar bijna 900 volgers reageerden met een boos gezicht. De voetbalclub verwijderde bijna de helft van alle reacties en reageert geschokt. “Dit toont eens te meer aan hoe lang de weg naar acceptatie van deze gemeenschap nog is”, klinkt het.
 1. Vrijwilligers bedankt met Hecht Haacht Bon

  Vrijwilli­gers bedankt met Hecht Haacht Bon

  Het is de Week van de Vrijwilliger, en dat wil lokaal zorgbestuur Haacht niet ongemerkt voorbij laten gaan. Ongeveer met honderdvijftig zijn ze, de vrijwilligers op wie het lokaal bestuur kan rekenen. Het gaat onder andere om zwerfvuilmeters- en peters, fotografen, tappers bij voorstellingen in het GC, vrijwilligers bij het Lokaal Opvanginitiatief of tweedehandswinkeltje van de sociale dienst, chauffeurs van de Minder Mobielen Centrale en vrijwilligers bij HaBoBIB. Niet alle vrijwilligers kunnen door de coronacrisis ingezet worden, maar ze worden niet vergeten. Om hen te bedanken voor hun inzet, motivatie en volharding ontvangen ze een Hecht Haacht Bon ter waarde van 10 euro waarmee ze de lokale handelaars kunnen steunen.
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!