De ratten houden zich op aan de beek achter de huizen in de buurt.
Volledig scherm
PREMIUM
De ratten houden zich op aan de beek achter de huizen in de buurt. © ThinkStock

Buurtbewoners zijn aanhoudende rattenplaag aan Heikant beu: “Hoe erg het is? Ik heb passanten ze eens horen tellen. Na 26 gaven ze het op”

RotselaarVerschillende buurtbewoners van de Heikant in Rotselaar hebben het gehad met de lakse houding van het gemeentebestuur in verband met een rattenplaag. Op de hoek van de Heirbaan en de Eekhoornlaan houdt het probleem al maandenlang aan, maar een oplossing is er voorlopig nog niet. “Is het gemeentebestuur op vakantie of hebben ze een collectieve burn-out?”, vraagt buurtbewoner Yuri (54) zich af. Piet de Bruyn, schepen van Milieu, stelt dat er hard gewerkt wordt om het probleem te verhelpen.

 1. VIDEO: Kinderen dolenthousiast bij verkenning WK-parcours
  Leuven

  VIDEO: Kinderen dolenthou­si­ast bij verkenning WK-par­cours

  Donderdagvoormiddag was het lokale WK-parcours in Leuven open voor een verkenning door de renners. De Belgen zijn natuurlijk ook in de buurt, maar nog veel meer sterren zijn de komende dagen te zien in de studentenstad. Het ideale moment dus voor de scholen in Leuven om een kijkje te gaan nemen. Overal langs het parcours stonden de dolenthousiaste kinderen. Op de video zie je bijvoorbeeld hoe ze bij het opdraaien van de Sint-Antoniusberg de volledige bocht hadden ingepalmd. Ze moedigden alle renners luid aan, scandeerden “België” en enkele gelukvogels ontvingen zelfs een handje van een vedette of - nog beter - een lege drinkbus. Ook voor heel wat exotische renners was het een unieke ervaring. Dankzij het zonnetje dus alleen maar lachende mensen deze voormiddag in Leuven.
 2. Nog geen uitspraak over cannabisplantages in voormalige stripteasebar
  Aarschot

  Nog geen uitspraak over cannabis­plan­ta­ges in voormalige striptease­bar

  Het Brusselse hof van beroep doet pas op 6 oktober uitspraak over het dossier rond de cannabisplantage in de voormalige striptease-bar EXIT. Eerder vorderde het parket-generaal gevangenisstraffen van zeven en acht cel jaar tegen twee Albanese broers die betrokken zouden zijn geweest bij zes cannabisplantages. Volgens het parket-generaal waren de twee broers A. en S. de organisatoren van de zes plantages, maar dat spreekt de verdediging met klem tegen.