De ratten houden zich op aan de beek achter de huizen in de buurt.
Volledig scherm
PREMIUM
De ratten houden zich op aan de beek achter de huizen in de buurt. © ThinkStock

Buurtbewoners zijn aanhoudende rattenplaag aan Heikant beu: “Hoe erg het is? Ik heb passanten ze eens horen tellen. Na 26 gaven ze het op”

RotselaarVerschillende buurtbewoners van de Heikant in Rotselaar hebben het gehad met de lakse houding van het gemeentebestuur in verband met een rattenplaag. Op de hoek van de Heirbaan en de Eekhoornlaan houdt het probleem al maandenlang aan, maar een oplossing is er voorlopig nog niet. “Is het gemeentebestuur op vakantie of hebben ze een collectieve burn-out?”, vraagt buurtbewoner Yuri (54) zich af. Piet de Bruyn, schepen van Milieu, stelt dat er hard gewerkt wordt om het probleem te verhelpen.

  1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
    Spaargids.be

    Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

    De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.