Klub C is de kleinste tent met een capaciteit van 10.000 man. Maar weet jij hoe het hoofdpodium in evenwicht wordt gehouden?
Volledig scherm
PREMIUM
Klub C is de kleinste tent met een capaciteit van 10.000 man. Maar weet jij hoe het hoofdpodium in evenwicht wordt gehouden? © Vertommen

Buren van Rock Werchter krijgen rondleiding in coulissen van festivalweide: “Voor welke grote popster is de mainstage ontworpen?”

WERCHTERHet VIP-terras achter het hoofdpodium van Rock Werchter liep woensdagavond aardig vol, terwijl de festivalweide er nog desolaat bij lag. ‘De buren’ van het festival werden even in de watten gelegd en mochten een kijkje nemen op het festivalterrein. Een enthousiaste gids was kwistig met interessante weetjes over het festival. Wij keken en luisterden mee.

 1. Dagbladhandel Den Demer baat voor het eerst wijnbar uit rond het festivalterrein: “We willen er een traditie van maken”
  PREMIUM
  WERCHTER

  Dagbladhan­del Den Demer baat voor het eerst wijnbar uit rond het festival­ter­rein: “We willen er een traditie van maken”

  Rock Werchter lokt muziekfans aller lande naar goede gewoonte weer naar de Brabantse gemeente, en daar pikt ook de plaatselijke middenstand graag een graantje van mee. In hun dagbladhandel Den Demer onder de kerk verkopen Johan en Petra al langer wijntjes, maar tijdens het festival zorgt het koppel nu ook voor een vleugje Zuid-Afrika in de voortuin van hun pas gekochte woning. “Een wijnbar in Werchter is een unicum.”
 2. Alken Maes wil meer inzetten op Belgische landbouwers voor lokale gerst om bier te brouwen: “Frisse pint moet duurzaam pintje worden”
  PREMIUM
  HAACHT

  Alken Maes wil meer inzetten op Belgische landbou­wers voor lokale gerst om bier te brouwen: “Frisse pint moet duurzaam pintje worden”

  Weinig producten zijn zo typisch Belgisch als bier, al betekent dat niet dat onze nationale trots uitsluitend met lokale ingrediënten wordt gebrouwen. Alken Maes en Arvesta willen daar verandering in brengen en starten een samenwerking met Vlaamse en Waalse landbouwers om lokaal en duurzaam 300 hectare brouwgerst te telen en oogsten.