De Straal in Rotselaar.
Volledig scherm
De Straal in Rotselaar. © vertommen

Basisschool De Straal krijgt nieuwe directeur

ROTSELAARVanaf woensdag 1 december zal Veronique Voets de functie van directeur ad interim opnemen in gemeentelijke basisschool De Straat in Rotselaar. Huidig directeur Frederik Beersaerts had eerder al te kennen gegeven een nieuwe uitdaging aan te gaan.

 1. Eerste studentengolf in Brabanthal: “Toch al een stressfactor minder. Ik heb stress genoeg.”
  Leuven

  Eerste studenten­golf in Brabanthal: “Toch al een stressfac­tor minder. Ik heb stress genoeg.”

  De KU Leuven nodigt haar studenten uit zich te laten vaccineren in de Brabanthal, of ze nu gedomicilieerd zijn in Leuven of niet. Zo klonk de uitnodiging van rector Luc Sels vorige week. Een preventieve maatregel om een vlot examenverloop te verzekeren die tot nu toe 2329 studenten kon overtuigen. “Zij mogen één dezer dagen hun boosterprik komen halen in de Brabanthal,” aldus Sels. Sowieso is de organisatie van een examenperiode te midden een pandemie geen sinecure. “De KU Leuven heeft verschillende scenario’s uitgestippeld. Als omikron een tsunami wordt hopen we die golf op te vangen door examens te spreiden of deels online te organiseren, maar we gaan ervan uit dat het zover niet hoeft te komen, mede dankzij deze boostercampagne. En dus is onze boodschap: wees welkom wanneer het past, liefst tussen twee examens in.” We spraken enkele studenten.
 2. Meteen tot 50% korting: bij deze 6 winkels in Leuven en het Hageland moet je zeker eens langsgaan tijdens de solden
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Meteen tot 50% korting: bij deze 6 winkels in Leuven en het Hageland moet je zeker eens langsgaan tijdens de solden

  Deze week werden de solden opnieuw op gang getrapt. Nog tot het einde van de maand kan je in heel wat winkels een mooie slag slaan. Onze redactie contacteerde enkele lokale boetiekjes en winkels in Leuven en het Hageland en polste naar hun plannen voor de koopjes. Met welke kortingen zijn ze aan de solden begonnen? En mogen we naar het einde toe nog wat meer verwachten? Bij heel wat zaken vind je meteen serieuze kortingen, maar ze blijven toch voorzichtig met de hele grote getallen.
 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. Sven Nys achterna of liever ravotten in de modder? Amusement verzekerd op deze zeven verrassende zomerkampen in jouw buurt
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Sven Nys achterna of liever ravotten in de modder? Amusement verzekerd op deze zeven verrassen­de zomerkam­pen in jouw buurt

  Kinderen die deze zomer iets om handen willen hebben, moeten stilaan beslissen aan welke kampen ze in juli en augustus willen deelnemen. Het lijkt misschien nog vroeg, maar heel wat organisatoren hebben de inschrijvingen nu al geopend of zijn dat zeer binnenkort van plan. Sterker nog: er zijn al zomerkampen die volledig volzet zijn. Wij geven je kroost alvast wat inspiratie met enkele toffe kampen in Leuven en het Hageland. Zo kan je gaan deejayen in Keerbergen, striptekenen in Tienen of paintballen in Aarschot. En goed nieuws: er zijn nog plaatsen vrij!