De jonge bever leek vast te zitten tussen de stenen, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval.
Volledig scherm
De jonge bever leek vast te zitten tussen de stenen, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval. © Animal Rescue Vzw

Animal Rescue vzw redt jonge bever op de dool uit Demer

WERCHTEREen jonge bever is zaterdagochtend aan de Soldatenbrug in Werchter uit het water gehaald door Animal Rescue vzw. Het waren wandelaars die het verzwakte dier opmerkte. Of het verstoten is door zijn ouders of er een andere reden is, dat het dier daar vertoefde, wordt nog onderzocht.

 1. Jeroen Meus begeleidt je als verteller door nieuwe docufilm Leuven Bierstad: “Tien eeuwen biergeschiedenis komen voor je ogen tot leven”
  PREMIUM
  Leuven
  1

  Jeroen Meus begeleidt je als verteller door nieuwe docufilm Leuven Bierstad: “Tien eeuwen bierge­schie­de­nis komen voor je ogen tot leven”

  Het zal en mag niemand verbazen dat Leuven al sinds mensenheugenis de bierhoofdstad van ons land is en toch is verwondering het gevoel dat Jeroen Meus (44) overvalt in de nieuwe docufilm Leuven Bierstad. Als verteller van dienst viel hij van de ene verbazing in de andere, met dank aan regisseur Johan Van Schaeren (vzw Fonk) die de archieven ondersteboven keerde om een pareltje af te leveren. “Ik dacht dat mijn generatie stevig in de drank kon vliegen maar nu stel ik vast dat het vroeger nog veel erger was”, aldus Jeroen Meus.
 2. Grootste huisartsenwachtpost van Vlaanderen opent in Heilig Hartziekenhuis: “Oude locatie was al jaren te klein.”
  Leuven
  2

  Grootste huisartsen­wacht­post van Vlaanderen opent in Heilig Hartzieken­huis: “Oude locatie was al jaren te klein.”

  Vanaf 7 oktober kunnen alle inwoners van Oost-Brabant voor eerste hulp bij medische ongemakken terecht in de gloednieuwe huisartsenwachtpost in het regionale Heilig Hartziekenhuis in het centrum van de stad. Een kleine 400 huisartsen zullen er de wachtpost, vlak naast de dienst spoedgevallen, bemannen: meteen dan ook de grootste wachtpost van Vlaanderen.