Het zonale gaspakkenteam werd gealarmeerd.
Volledig scherm
Het zonale gaspakkenteam werd gealarmeerd. © Hulpverleningszone Oost

Ammoniaklek bij Danone in Rotselaar: zuivelfabriek ‘s nachts geëvacueerd

RotselaarDe hulpdiensten zijn om 3 uur vannacht ter plaatse gesneld bij Danone in Rotselaar voor een ammoniaklek in het koelsysteem van de fabriek. “De precieze oorzaak moet nog onderzocht worden, maar er is geen ammoniak in het milieu terechtgekomen”, stelt Bo De Ridder van Danone. Omstreeks 16 uur vandaag werd de site weer vrijgegeven.

 1. INTERVIEW Erik De Rop (vzw Oude Markt): “Voor de mentale gezondheid is de toog belangrijker dan de zetel van de psychiater”
  PREMIUM
  Leuven
  1

  INTERVIEW Erik De Rop (vzw Oude Markt): “Voor de mentale gezondheid is de toog belangrij­ker dan de zetel van de psychiater”

  Dat de coronapandemie sporen nalaat in de horeca is overduidelijk maar valt er ook een positieve boodschap te halen uit de crisis? Onze reporter ging op zoek naar het antwoord bij Erik De Rop, de voorzitter van vzw Oude Markt. Het blijft ondertussen maar de vraag wat de toekomst zal bieden voor het bekendste plein, al regent het voorlopig geen faillissementen. “Je weet pas wat iets waard is als het er niet meer is”, aldus Erik De Rop.
 2. Flatbewoners even geëvacueerd door vergeten pan op vuur
  LEUVEN

  Flatbewo­ners even geëvacu­eerd door vergeten pan op vuur

  In een appartement op het Glasblazerijplein is zaterdagavond omstreeks 22.30 uur brand uitgebroken. Oorzaak was een pan die op het vuur was blijven staan, terwijl de bewoner in slaap was gevallen. Het verbrande eten veroorzaakte een dikke rookwolk en het brandalarm trad in werking. De bewoner slaagde erin erger te voorkomen en ademde daarbij wat rook in. De toegesnelde brandweer voerde nog een controle uit en verluchtte de flat. Daarna mochten alle bewoners weer naar binnen. De bewoner die rook had geïnhaleerd, werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.