De rechtbank in Leuven waar de man tijdens de behandeling niet opdaagde.
Volledig scherm
De rechtbank in Leuven waar de man tijdens de behandeling niet opdaagde. © KAR

Acht maanden cel voor aanranding

 1. Stad Leuven strenger dan federale overheid: “Ook restaurants moeten van zondag tot en met donderdag sluiten om 23 uur”
  PREMIUM

  Stad Leuven strenger dan federale overheid: “Ook restau­rants moeten van zondag tot en met donderdag sluiten om 23 uur”

  De opmars van het coronavirus lijkt maar moeilijk af te remmen en ook Leuven ontsnapt niet aan het stijgende aantal besmettingen. Burgemeester Mohamed Ridouani (sp.a) neemt daarom bijkomende maatregelen, en die zijn zelfs strenger dan wat de federale overheid oplegt. De cafés moesten al dicht om 23 uur, nu moeten de Leuvense restaurants (deels) volgen: van zondag tot en met donderdag moeten ook daar de deuren sluiten om 23 uur. “Het is niet aangenaam dat we ons leven opnieuw moeten inperken, maar we hebben geen andere keuze. Ik roep iedereen op om vol te houden, hoe moeilijk het ook is”, klinkt het.
 2. Belgische primeur in Sint-Pieterskerk dankzij M Leuven en Microsoft: “Met de HoloLens 2 kan je zo mee aanschuiven aan Het Laatste Avondmaal”
  PREMIUM
  Leuven

  Belgische primeur in Sint-Pieters­kerk dankzij M Leuven en Microsoft: “Met de HoloLens 2 kan je zo mee aanschui­ven aan Het Laatste Avondmaal”

  De Leuvense Sint-Pieterskerk zien branden of wandelen langs Jezus en zijn apostelen…Het kan vanaf vandaag met de HoloLens 2 van Microsoft. Een primeur voor ons land in een museumcontext maar vooral een unieke ‘mixed reality’ beleving met ongekende mogelijkheden. “We zijn erg blij dat we deze nieuwe techniek als eerste museum in België kunnen aanbieden aan het brede publiek”, zegt directeur Peter Bary van M Leuven.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement