Dokter Leempoels bereikt de finish van zijn marathon onder luid applaus van familie en vrienden.
Volledig scherm
Dokter Leempoels bereikt de finish van zijn marathon onder luid applaus van familie en vrienden. © vertommen

103-jarige dokter Leempoels loopt marathon uit: “Wij, klein en groot, krijgen corona dood!”

Een krachtprestatie om u tegen te zeggen. De 103-jarige dokter Alfons Leempoels uit het Vlaams-Brabantse Rotselaar liep dinsdag onder luid applaus zijn marathon uit in de strijd tegen het coronavirus. “Wij, klein en groot, krijgen corona dood!”, speechte hij zijn opgetrommelde fans toe. De huisarts op rust zamelde bijna 25.000 euro in.

 1. Na 80 jaar ruilt Atelier Van Eyck hartje Leuven in voor Korbeek-Lo: “Nieuwe locatie speelt in op de snelle evolutie in het aanbod”
  PREMIUM
  Leuven

  Na 80 jaar ruilt Atelier Van Eyck hartje Leuven in voor Kor­beek-Lo: “Nieuwe locatie speelt in op de snelle evolutie in het aanbod”

  Atelier Van Eyck verhuist van de Tiensestraat in Leuven naar de Tiensesteenweg in Korbeek-Lo. Dat is groot nieuws voor Leuven, want het bekend familiebedrijf werd opgericht in 1910 en maakt al ruim 80 jaar deel uit van het stadscentrum. “In het centrum van Leuven blijft er een depot en atelier operationeel, weliswaar op afspraak”, zegt Wannes Van Eyck.
 2. UZ Leuven opent extra ruimte voor opvang COVID-patiënten
  Leuven

  UZ Leuven opent extra ruimte voor opvang CO­VID-patiënten

  In UZ Leuven worden momenteel 109 coronapatiënten verzorgd. Op de afdeling intensieve zorgen staat de teller nu op 34 patiënten en dat is er eentje minder in vergelijking met woensdag. Dezelfde evolutie bij de patiënten die beademing nodig hebben: van 17 naar 16. Net zoals in andere ziekenhuizen blijft het UZ Leuven vaststellen dat het aantal coronapatiënten dat nood heeft aan een opname toenemen. De kentering is dus nog niet ingezet. UZ Leuven maakte zopas ook extra ruimte vrij om coronapatiënten op te vangen in de afdeling Spoedgevallen. Patiënten met symptomen van COVID-19 moeten immers meteen worden gescheiden van andere spoedgevallen en extra ruimte was aangewezen. Nog dit: op woensdag 28 oktober voerde het Leuvense labo 2.185 coronatesten uit waarvan er 387 positief waren.
 3. Leuvense handelaars voelen sluiting van horeca in omzetcijfers maar ze blijven creatief: “Personal shopping is een deel van het antwoord”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuvense handelaars voelen sluiting van horeca in omzetcij­fers maar ze blijven creatief: “Personal shopping is een deel van het antwoord”

  Uit een kleine rondvraag blijkt dat de omzetcijfers van de Leuvense handelszaken lijden onder de verplichte sluiting van de horeca. Er is sprake van een omzetverlies tot wel 40 % in sommige zaken maar dat neemt niet weg dat alles beter is dan de deuren moeten sluiten. En bijgevolg zoeken de eigenaars van de handelszaken naar creatieve oplossingen. Dat is bijvoorbeeld het geval bij de bekende kledingzaak Portobello op de Bondgenotenlaan.
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. 11 iconische rollen van Sean Connery
  Play
  film

  11 iconische rollen van Sean Connery