Dokter Alfons Leempoels loopt dinsdag zijn laatste rondje en krijgt daarna het ereburgerschap in aanwezigheid van de burgemeester.
Volledig scherm
Dokter Alfons Leempoels loopt dinsdag zijn laatste rondje en krijgt daarna het ereburgerschap in aanwezigheid van de burgemeester. © PN

103-jarige dokter die marathon stapt tegen corona krijgt nu ook het ereburgerschap in Rotselaar

De 103-jarige Alfons Leempoels uit Rotselaar, de oudste huisarts van het land, zal dinsdag het ereburgerschap van Rotselaar toegekend krijgen. “Als waardering voor zijn langdurige inzet voor het welzijn van de inwoners van Rotselaar.” Die dag stapt de kranige dokter zijn laatste kilometer van zijn marathon tegen corona.

  1. Zo beleefde Leuven de nachtelijke terugkeer van de student: “Morgen worden we wakker met een dubbele kater: een alcoholische en een financiële.”
    PREMIUM
    Leuven

    Zo beleefde Leuven de nachtelij­ke terugkeer van de student: “Morgen worden we wakker met een dubbele kater: een alcoholi­sche en een financiële.”

    Gisteren verklaarde ook de KU Leuven het academiejaar officieel voor geopend. Waar de universiteitsproffen dat sereen schuifelend in toga deden, vierde de student de terugkeer al even ceremonieel: ritmisch bewegend met een Stella in de hand. De Oude Markt en de student waren blij elkaar weer te zien. Toch bleef de grote drukte uit op deze eerste maandag van het academiejaar.