Dokter Alfons Leempoels loopt dinsdag zijn laatste rondje en krijgt daarna het ereburgerschap in aanwezigheid van de burgemeester.
Volledig scherm
Dokter Alfons Leempoels loopt dinsdag zijn laatste rondje en krijgt daarna het ereburgerschap in aanwezigheid van de burgemeester. © PN

103-jarige dokter die marathon stapt tegen corona krijgt nu ook het ereburgerschap in Rotselaar

De 103-jarige Alfons Leempoels uit Rotselaar, de oudste huisarts van het land, zal dinsdag het ereburgerschap van Rotselaar toegekend krijgen. “Als waardering voor zijn langdurige inzet voor het welzijn van de inwoners van Rotselaar.” Die dag stapt de kranige dokter zijn laatste kilometer van zijn marathon tegen corona.

  1. Regen deert aanwezigen Leuven Zingt niet
    LEUVEN

    Regen deert aanwezigen Leuven Zingt niet

    Leuven Zingt is zaterdag een regeneditie geworden, maar dat deerde de aanwezige muziekfanaten niet. Leuven Zingt vond plaats op het grasveld naast de hockey langs de Hertogstraat in Heverlee, de plek die deze zomer wordt ingepalmd door Leuven Air om het Groot Verlof even te doen vergeten tijdens corona. Tijdens Leuven Zingt werden klassiekers uit het collectieve muziekgeheugen ten berde gebracht, al probeerde de regen daar een stokje voor te steken. Toch hield iedereen vol en werd het best nog een gezellige boel.