1. Van Vlad’s Vintage tot Bravo Barber: bij deze 6 barbershops in Leuven en het Hageland verwen je jezelf na No Shave November
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van Vlad’s Vintage tot Bravo Barber: bij deze 6 barber­shops in Leuven en het Hageland verwen je jezelf na No Shave November

  Heel wat mannen lieten afgelopen maand hun baard of snor staan tijdens No Shave November. Nu de maand eindelijk om is, is een bezoekje aan de barbier vast welgekomen. Onze redactie ging dan ook op zoek naar zes barbershops in Leuven en het Hageland. Van Vegas tot Goodfellaz: hier breng je je kapsel, baard en snor weer helemaal op orde.
 2. Ontgoocheling in WK-chalet van Leuvenaar Tom Dehaes maar ook respect voor Rode Duivels: “Deze gouden generatie heeft ons toch ook veel voetbalplezier geschonken”
  PREMIUM
  Leuven

  Ontgooche­ling in WK-chalet van Leuvenaar Tom Dehaes maar ook respect voor Rode Duivels: “Deze gouden generatie heeft ons toch ook veel voetbalple­zier geschonken”

  De FIFA stapte af van de traditie om het WK in de zomer te organiseren maar Leuvenaar Tom Dehaes (47) wil van geen wijken weten: een groot voetbaltornooi vraagt om een mini WK-dorp in zijn tuin. Dit jaar werd het een WK-chalet in plaats van een tribune. “Alles erop en eraan, van Rode Duivels-sjaals tot hotdogs. Nu nog doorstoten naar de volgende ronde en het feest is compleet”, aldus Tom. Helaas slaagden Mertens en co niet in hun opdracht, met teleurstelling tot gevolg in de WK-chalet maar ook met respect voor een gouden generatie.
 1. Onze man volgt een dag praktijkopleiding bij De Lijn: “Voorruitsproeiervloeistof. Dat is dus een echt woord hé!”
  PREMIUM
  Leuven

  Onze man volgt een dag praktijkop­lei­ding bij De Lijn: “Voorruit­sproei­er­vloei­stof. Dat is dus een echt woord hé!”

  Leerkrachten, verplegers, opvoeders. Maar ook aan buschauffeurs is een groot tekort. Dit jaar stoomde vervoersmaatschappij al 660 aspirant-chauffeurs klaar voor een leven op de baan tijdens een zes weken durende opleiding, en volgend jaar mikt De Lijn zelfs op 800 nieuwe rekruten. In Stelplaats Leuven Noord reden Anke Breyssem (25) en Sasa Gorelov (42) voor het eerst met een bus. Onze man mocht ook plaatsnemen achter het servostuur.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Ulrikes Dream: Levend en Luid!...Opgericht in berucht JH Clockwork maar 25 jaar later springlevend met live album: “We fungeerden als het huisorkest van de krakersbeweging”
  PREMIUM
  Leuven

  Ulrikes Dream: Levend en Luid!...Opgericht in berucht JH Clockwork maar 25 jaar later springle­vend met live album: “We fungeerden als het huisorkest van de krakersbe­we­ging”

  Wie herinnert zich nog het beruchte jeugdhuis Clockwork in Leuven? De leden van punkband Ulrikes Dream alvast wel want in dat zogenoemde ‘oord van verderf’ in de Boekhandelstraat vonden ze de anarchistische mosterd voor een muzikale carrière die ondertussen al 25 jaar op de teller heeft staan. “We gaan onze verjaardag vieren in jeugdhuis Sojo in Kessel-Lo met onze nieuwe plaat Levend en Luid”, aldus de leden van Ulrikes Dream.
 1. Winters Bierfestival van De Dijleschuimers: “Liefst veertien bieren uit gastland Polen”
  Leuven

  Winters Bierfesti­val van De Dijleschui­mers: “Liefst veertien bieren uit gastland Polen”

  De liefhebbers van het betere bier moeten nu zaterdag afzakken naar ontmoetingscentrum Genadedal in Kessel-Lo. Net zoals vorig jaar organiseren De Dijleschuimers een Winters Bierfestival en dat brengt meer dan één lekkere nieuwigheid met zich mee. “En met onze tombola steunen we ook dagcentrum Jongedementie van De Wingerd”, zegt Katia Warny van de bekende Leuvense biervereniging.