Illustratie (niet de betrokken schapen)
Volledig scherm
Illustratie (niet de betrokken schapen) © Geert De Rycke

Zestiger verwaarloost 13 schapen: boete van 2.000 euro dreigt

RoosdaalHet parket Halle-Vilvoorde heeft woensdag gevangenisstraffen tot 3 maanden en geldboetes tot 2.400 euro gevorderd tegen 10 mensen die terechtstonden voor dierenmishandeling of -verwaarlozing. Tegen een aantal van hen werd ook een verbod geëist om gedurende een bepaalde periode dieren te houden. Vier verdachten daagden niet op, en vier anderen betwistten dat ze in de fout waren gegaan.

 1. INTERVIEW. Ben Weyts (50) en zijn leerkracht Viviane Dewaet (69): “Niet verbaasd dat hij in de politiek stapte. Ik heb het hem zelfs nog aangeraden.”
  PREMIUM
  Beersel/Sint-Genesius-Rode

  INTERVIEW. Ben Weyts (50) en zijn leerkracht Viviane Dewaet (69): “Niet verbaasd dat hij in de politiek stapte. Ik heb het hem zelfs nog aangeraden.”

  Als tiener was Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) al een jongen met een mening en deinsde hij er niet voor terug om een minister netelige vragen te stellen. Voor zijn leerkracht Nederlands Viviane Dewaet (69) heeft hij na al die jaren nog even veel bewondering. “Ze kon je door haar passie voor het vak motiveren om door te zetten”, vertelt de minister wanneer we beiden samenbrengen voor een dubbelgesprek in het kader van Rode Neuzendag.
 2. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.