Het nieuwe bestuur van Vlaams Belang Roosdaal met Vlaams parlementslid Klaas Slootmans.
Volledig scherm
Het nieuwe bestuur van Vlaams Belang Roosdaal met Vlaams parlementslid Klaas Slootmans. © Rv

Vlaams Belang Roosdaal wil met nieuw bestuur hegemonie CD&V doorbreken

De Roosdaalse afdeling van het Vlaams Belang maakt een doorstart met een vernieuwd bestuur. De partij zegt op deze manier klaar te zijn om in 2024 de decennialange macht van CD&V te doorbreken. Vlaams parlementslid Klaas Slootmans zette de doorstart van de afdeling op de rails.

 1. Barbara (47) van De Passerel wordt voorzitster van Horeca Vlaanderen Halle-Vilvoorde: “We kruipen allemaal samen uit dit dal”
  PREMIUM
  Merchtem

  Barbara (47) van De Passerel wordt voorzit­ster van Horeca Vlaanderen Hal­le-Vilvoorde: “We kruipen allemaal samen uit dit dal”

  Barbara Beeckman (47), uitbaatster van De Passerel in Merchtem en moeder van twee, is de kersverse voorzitster van Horeca Vlaanderen regio Halle-Vilvoorde geworden. Net in een moeilijke periode voor de sector neemt ze die verantwoordelijkheid met volle goesting op. “Ik zie het zeker niet als een vergiftigd geschenk”, zegt ze. “Het is een uitdaging. Ons bestuur zal ervoor zorgen dat de horeca zo snel mogelijk kan heropenen.”
 2. CAW Halle-Vilvoorde krijgt 9.000 mondmaskers van Haviland: “Meer dan welkom, want vraag naar psychologische hulpverlening stijgt”
  Halle-Vilvoorde

  CAW Hal­le-Vilvoorde krijgt 9.000 mondmas­kers van Haviland: “Meer dan welkom, want vraag naar psychologi­sche hulpverle­ning stijgt”

  De Intercommunale Haviland heeft 9.000 mondmaskers geschonken aan het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) Halle-Vilvoorde. De mondmaskers zullen voornamelijk aan cliënten worden aangeboden voor wanneer ze in contact komen met de hulpverleners. “Vaak zien we ze toekomen met een vuil mondmasker of eentje dat niet helemaal voldoet aan de normen”, zegt adjunct-directeur Wim Van Campenhout van het CAW.
 3. Stijging van aantal besmettingen in Roosdaal op dinsdag 20 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Roosdaal op dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Roosdaal, op één dag 8 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 77. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Roosdaal op 660 te liggen. Omdat Roosdaal meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.