"Van grafzerken blijf je af"

Nabestaanden van mensen die begraven liggen in Borchtlombeek en Strijtem hebben de jongste maanden vastgesteld dat er steeds vaker bloemen of persoonlijke spullen van de zerken verdwijnen. "Spullen die enkel een emotionele waarde hebben, dus waarom zou je ze stelen?", vraagt Femke Defrère zich af.

 1. De coronacijfers in Roosdaal van zaterdag 26 september

  De coronacij­fers in Roosdaal van zaterdag 26 september

  In Roosdaal zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 16 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Roosdaal op 137 te liggen. Omdat Roosdaal meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Gekste uitvluchten passeren revue tijdens coronazitting. Politierechter dreigt met celstraffen: “Boetes werken duidelijk niet bij u”
  PREMIUM

  Gekste uitvluch­ten passeren revue tijdens coronazit­ting. Politie­rech­ter dreigt met celstraf­fen: “Boetes werken duidelijk niet bij u”

  Ze vluchtten aan 160 kilometer per uur weg van de politie of doken in de velden wanneer agenten binnenvielen op illegale feestjes. Een vijftigtal mensen stond maandag voor de politierechter in Halle nadat ze tijdens de lockdown de coronaregels overtraden. Vooral jongeren verschenen voor rechter Johan Van Laethem. Maar ook mannen die tot zes keer toe de regels aan hun laars lapten of na 49 veroordelingen een laatste keuze kregen: “Het wordt een werkstraf of een gevangenisstraf”, klonk het een paar keer scherp. De gekste uitvluchten en strafste feiten op een rij.