Volledig scherm
© Patricia Rehe/ANP

Roosdaalse verenigingen en parochiezalen krijgen Vlaams geld als steun in coronatijd

De gemeente Roosdaal zal verenigingen en parochiezalen financieel ondersteunen met geld dat het van de Vlaamse regering heeft ontvangen. In totaal gaat het om een noodfonds van 135.637,24 euro, dat zal dienen om cultuur, jeugd en sport te ondersteunen. Dat geld zal wel pas begin volgend jaar verdeeld worden.

  1. Politiezone TARL kampt met enorm plaatsgebrek in politiehuis en plant nieuwbouw: “Vrouwen kunnen we niet meer aanwerven, er is te weinig ruimte in de kleedkamer”
    Ternat/Affligem/Roosdaal/Liedekerke

    Politiezo­ne TARL kampt met enorm plaatsge­brek in politie­huis en plant nieuwbouw: “Vrouwen kunnen we niet meer aanwerven, er is te weinig ruimte in de kleedkamer”

    “In ons huidig gebouw is plaats voor 72 werknemers, maar momenteel hebben we er 114 in dienst”, zegt korpschef Dirk Meert. “Je kan mensen in hokjes blijven duwen, maar dat stopt ooit.” De politiezone TARL wil daarom het politiehuis uitbreiden met een nieuwbouw naast het huidige commissariaat. Het voormalige rijkswachtgebouw zal hiervoor moeten wijken. Het ideale scenario zou 4,5 miljoen euro kosten, maar door enkele zaken te schrappen werd uiteindelijk een plan opgemaakt dat het project op 3,2 miljoen euro raamt.