Gedeputeerde Gunther Coppens en provincieraadsvoorzitter Linda Van den Eede overhandigen de symbolische cheque aan Emmanuel Loran, directeur van IMI Roosdaal.
Volledig scherm
Gedeputeerde Gunther Coppens en provincieraadsvoorzitter Linda Van den Eede overhandigen de symbolische cheque aan Emmanuel Loran, directeur van IMI Roosdaal. © Provincie Vlaams-Brabant

Provincie ondersteunt acht innovatie projecten van scholen

RoosdaalDe provincie Vlaams-Brabant investeert bijna 30.000 euro in acht innovatieve projecten van scholen uit Roosdaal, Opwijk, Diest, Leuven, Wemmel en Zaventem. Ook het Immaculata Maria-instituut (IMI) ontvangt een bedrag van net geen 5.000 euro voor een project om jongeren beter voor te bereiden op hun verdere studieloopbaan. Het initiatief van de provincie werd hier voorgesteld.

0 reacties

 1. Yvette (70) gaat al 40 jaar mee op kamp als kookouder: “Ik zag intussen al drie generaties ravotten op kamp”
  PREMIUM
  Pamel

  Yvette (70) gaat al 40 jaar mee op kamp als kookouder: “Ik zag intussen al drie generaties ravotten op kamp”

  De ouders van de chiromeisjes uit Pamel zijn zeker van één ding als hun dochter op kamp vertrekt. Ze zal gezond en genoeg gegeten hebben als ze terugkeert. Dat is grotendeels het werk van Yvette Tielemans, die dit jaar voor de veertigste keer als kookouder mee ging. “Terwijl de kinderen van hun ontbijt smullen, staan wij al in de keuken in de soep te roeren”, vertelt ze over de geoliede machine waarvan zij de ancien is.
 2. Van oude trams tot spelen met LEGO-blokjes: 7 fijne activiteiten voor een zalige zomervakantie in Brussel, de Rand en het Pajottenland
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van oude trams tot spelen met LE­GO-blok­jes: 7 fijne activitei­ten voor een zalige zomervakan­tie in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

  De zomervakantie is alweer halfweg. Kinderen hebben dus nog een maandje om er ten volle van te genieten. Maar wat moet je doen met al die vrije tijd? Onze redactie helpt je verder met zeven leuke activiteiten voor kinderen die deze zomer op de planning staan in Brussel, de Rand en het Pajottenland. Van een hoogteparcours tot een kinderboerderij, laat je inspireren door onze tips.
 3. Bakker David De Mey (51) geeft er de brui aan: “De bakkersstiel is echt niet meer prettig”
  PREMIUM
  Liedekerke

  Bakker David De Mey (51) geeft er de brui aan: “De bakkers­stiel is echt niet meer prettig”

  De gekende bakkerij De Mey in de Meersstraat is niet meer. David De Mey (51) geeft er definitief de brui aan waardoor de familiezaak na zo’n zeventig jaar verdwijnt. “Moegetergd”, zegt hij. “Het is echt niet meer plezant.” Hij heeft het dan vooral over de opgelopen kosten terwijl de broodprijzen laag blijven. Een concurrentiestrijd met de supermarkten die hij niet meer kon winnen, zegt hij zelf.